Sarea face rău chiar şi celor complet sănătoşi?

O masă fără mezeluri, pastramă şi afumătură în preajma sărbătorilor de iarnă înseamnă un adevărat blestem pentru orice familie de români.
Sarea face rău chiar şi celor complet sănătoşi?

O masă fără mezeluri, pastramă şi afumătură în preajma sărbătorilor de iarnă înseamnă un adevărat blestem pentru orice familie de români.

 

Ce ar trebui să reţină pasionaţii gastronomiei româneşti este că sarea din abundenţă, specifică acestor mâncăruri, dăunează grav nu doar sănătăţii persoanelor predispuse bolilor cardiace, însă şi celor a căror fişă medicală este aproape goală.
 

Practic, oricât de sănătoşi am fi, trebuie să consumăm sare cu prudenţă, maximum 1,5 mg zilnic, potrivit cardiologilor americani. In felul acesta, ne reducem consistent riscul de boli cardiovasculare, inclusiv de atac cerebral.
 

Hipertensiunea arterială, de exemplu, este o afecţiune înrăutăţită de consumul excesiv de sare, iar statisticile arată că este una dintre cele mai comune afecţiuni în rândul adulţilor.

 

Recomandări:
Una din patru persoane suferă de această boală de ficat la nivel global
Una din patru persoane suferă de această boală de ficat la nivel global
Fumatul după masă are efecte dezastruoase asupra stomacului tău
Fumatul după masă are efecte dezastruoase asupra stomacului tău