Sansele unei femei sanatoase de a ramane gravida sunt de 25%

Aproximativ un cuplu din sase are probleme in ceea ce priveste conceperea urmasilor, arata statisticile. "In perioada fertila, sansele ca o femeie sa ramana insarcinata sunt de 25 la suta", spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu
17.05.2011
Sansele unei femei sanatoase de a ramane gravida sunt de 25%
Sansele unei femei sanatoase de a ramane gravida sunt de 25%

Aproximativ un cuplu din sase are probleme in ceea ce priveste conceperea urmasilor, arata statisticile. „In perioada fertila, sansele ca o femeie sa ramana insarcinata sunt de 25 la suta”, spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu, citat de ziarul Gandul.

Un studiu recent realizat de o firma de planning familial arata ca majoritatea cuplurilor trebuie sa faca sex de 104 ori pentru a concepe un copil, potrivit „Daily Mail„.

Cercetarea mai arata ca unei femei ii ia in medie sase luni pana sa ramana insarcinata, perioada in care intretine raporturi intime cu partenerul de patru ori pe saptamana. De asemenea, o femeie din zece a recurs chiar la gestul de a-si chema sotul de la munca atunci cand era la ovulatie.

Aproape un sfert dintre participantele la studiu au declarat ca sexul numai pentru a ramane insarcinate le-a deteriorat relatia de cuplu, in timp ce una din 20 de femei si-a facut saptamanal un test de sarcina pentru a vedea daca a ramas sau nu insarcinata.

Sursa: Gandul

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează