Sâni lăsaţi? Evitaţi implantul de silicon!

Lăsarea sânilor se produce atunci când aceştia au un volum prea mare sau când există o diminuare bruscă a acestui volum. Aceste modificari apar în cazul sarcinii sau în cazul scăderii bruşte în greutate. Iată de ce trebuie evitat implantul de silicon pe sânii lăsaţi şi de ce este nevoie de lifting mamar concomitent cu implant de silicon.
08.05.2014
Sâni lăsaţi? Evitaţi implantul de silicon!

Lăsarea sânilor se produce atunci când aceştia au un volum prea mare sau când există o diminuare bruscă a acestui volum.

Aceste modificari apar în cazul sarcinii sau în cazul scăderii bruşte în greutate. Iată de ce trebuie evitat implantul de silicon pe sânii lăsaţi şi de ce este nevoie de lifting mamar concomitent cu implant de silicon.

 

Implantul de silicon nu rezolvă problema sânilor lăsaţi atunci când există un grad important de ptoză. Aplicat pe un sân care este deja lăsat şi acţionând asupra unui tegument care este deja afectat, implantul de silicon va conduce, la un rezultat nedorit şi, în timp, la o ptozare şi mai mare a sânilor. „Capacitatea pielii de a se retrage partial este motivul pentru care atunci când se aplică implant în sânii ptozaţi, în câteva luni de la intervenţie pielea se întinde în exces din cauza greutăţii implantelor şi sânii capătă iar acelaşi aspect de >”, explică Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Medicover.

Femeile care se confruntă cu problema sânilor ptozaţi pot apela şi la implantul cu silicon, intervenţia de lifting mamar şi cea de mărire realizându-se în cadrul aceleaşi şedinţe. „Ridicarea şi mărirea sânilor cu implant este calea optimă pentru a obţine sâni ridicaţi şi mărimea dorită. Operaţia de ridicare a sânilor cu implant se desfăşoară în 2 etape: iniţial se introduc în sâni implantele de silicon (umplere), se repoziţionează aerola (ridicare), iar la final se îndepărtează surplusul de piele”, afirmă chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Reluarea activităţilor zilnice uşoare se poate face după 7 zile. Pacienta trebuie să poarte o bustieră specială timp de minim o lună, zi şi noapte, iar purtarea sutientului cu sârmă trebuie amânată cel puţin 3 luni. Preţul unei astfel de intervenţii se ridică la suma de 4.000 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: