„Sănătatea înseamnă libertate” campanie socială de informare privind afecţiunile alergice

01.11.2012
„Sănătatea înseamnă libertate” campanie socială de informare privind afecţiunile alergice

Astăzi a avut loc lansarea campaniei-pilot „Sănătatea înseamnă libertate” –  campanie ce se va desfăşura în perioada 1.11.2012 -20.12.1021 in Bucureşti. 

Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică, alături de Clinica Telemedica şi  MSD (Merk Sharp&Dhome) au demarat proiectul „Sănătatea înseamnă libertate”. Acesta este parte integrantă dintr-o campanie socială de informare şi conştientizare a populaţiei în legătură cu afecţiunile alergice, ce se va desfăşura anul următor la nivel naţional.

Începând de astăzi bucureştenii pot beneficia de consultaţii de specialitate gratuite şi de testări la preţuri reduse în Clinica Telemedica din Str. Ion Călin nr.13, doar in baza unei programari telefonice.

Urticaria cronică, una din afecţiunile cutanate cele mai frecvente ce determină pacientul să se prezinte la medic, reprezintă o problemă importantă de sănătate atât prin evoluţia cronică ce obligă la tratamente de lungă durată, uneori de complexitate crescută pentru a putea asigura ameliorarea simptomelor, cât şi prin afectarea importantă a calităţii vieţii pacientului, supus mai multor restricţii legate de dietă, de viaţă socială.

Evaluarea de specialitate permite identificarea cauzelor, a factorilor declanşatori şi a schemelor de tratament optime pentru fiecare caz în parte.
În cadrul evenimentului de astazi au luat cuvantul: Prof. Dr.  Diana Deleanu (Preşedinte al Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică), Asist. Univ. Dr. Camelia Berghea, medic primar alergologie-imunologie clinica, asistent universitar Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila
şi Dr. Mioara Radu- Director Clinica Telemedica.

La ora actuală tot mai multe persoane suferă de afecţiuni alergice, iar acestea sunt cu o severitate mai mare sau asistăm la o complexitate şi asocieri de afecţiuni alergice multiple. Stilul modern de viaţă (timp mult petrecut în interior, expunerea la alergeni multipli, contactul redus cu microorganisme nepatogene, poluarea etc) a determinat creşterea alarmantă a frecvenţei bolilor alergice, astfel încât se preconizează ca unul din 3 copii sa fie alergic în viitorul aporpiat.”- a declarat Prof. Dr.  Diana Deleanu.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Chemoembolizarea hepatică, soluție pentru tumorile și metastazele din ficat
Recomandări: