Salata cu Baby Spinach o sursă de vitamine şi minerale

Este o sursă bogată de vitamine, în special A şi K, dar şi C, B6, E, riboflavina, acid folic, acid pantotenic şi niacina.
Salata cu Baby Spinach o sursă de vitamine şi minerale

În ultima vreme Baby Spinach a crescut în popularitate şi pe bună dreptate.

Baby Spinach este termenul folosit în general pentru a descrie spanacul tânăr, cel care a fost recoltat într-o fază destul de timpurie a creşterii plantelor, de obicei între 15-35 de zile de la plantare (faţă de spanacul matur care se recoltează după 40-65 de zile).

A ajuns să fie preferat din cauza frunzelor sale mici, a texturii fragede şi gustului mai dulce, în comparaţie cu frunze mature de spanac.

Are o valoare nutriţională recunoscută şi este foarte bogat în antioxidanţi, mai ales daca îl mâncaţi proaspat.

Este o sursă bogată de vitamine, în special A şi K, dar şi C, B6, E, riboflavina, acid folic, acid pantotenic şi niacina.

Minerale oferite de spanac cuprind: calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru, seleniu si zinc.

Spanacul gătit pentru mai mult de două sau trei minute îşi pierde semnificativ nutrienţii, de aceea Baby Spinach este avantajos fiind uşor de consumat in salate.

Se găseşte fresh, ambalat la pungi, în supermarketuri.

Sursa info si foto: Eisberg

 

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică