S-a descoperit substanţa care previne putrezirea bananelor!

O substanţă care se poate pulveriza pe banane pentru a preveni putrezirea acestora a fost dezvoltată de cercetătorii chinezi, descoperirea putând fi utilizată în viitor în supermarketuri, dar şi de către cultivatori.
01.10.2012
S-a descoperit substanţa care previne putrezirea bananelor!

O substanţă care se poate pulveriza pe banane pentru a preveni putrezirea acestora a fost dezvoltată de cercetătorii chinezi, descoperirea putând fi utilizată în viitor în supermarketuri, dar şi de către cultivatori.

Substanţa – derivată din exoschelete de creveţi şi crabi – împiedică bananele să “respire” prin coaja lor, ucide bacteriile şi previne fenomenul de putrezire, astfel că aceste fructe pot rămâne proaspete timp de 2 săptămâni. A

Autorul descoperirii spune că substanţa este transparentă, insipidă şi total sigură pentru consumatori.

 

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat