Rujul – Jucăria femeilor

Rujul poate să te binedispună sau să-ţi exprime starea de spirit. Culoarea se aplică potrivit dispoziţiei, dintr-o varietate infnită de posibilităţi. Nu doar rujul aprins emite un semnal clar în societate.
17.03.2015
Rujul – Jucăria femeilor

Rujul poate să te binedispună sau să-ţi exprime starea de spirit. Culoarea se aplică potrivit dispoziţiei, dintr-o varietate infnită de posibilităţi. Nu doar rujul aprins emite un semnal clar în societate.

Ca să fie dotate pentru orice stare de spirit, femeile îşi cumpără la fiecare pas câte un ruj, în toate nuanţele unei culori deja folosite. Nu că ar ajunge vreodată să le şi folosească. Majoritatea femeilor recunosc ca au foarte multe rujuri cumpărate pe care nu le folosesc. Asta însă nu le opreşte să-şi cumpere alte rujuri.

Folosirea lor nu e deloc floare la ureche. Ca să-ţi dai cu roşu aprins trebuie să ai un anumit tip de buze. Există şi rujul care creează impresia de naturaleţe, fără machiaj, însă trădează prin aroma de trandafiri sau ceară.

Citind lista culorilor şi denumirilor de ruj, ai putea avea uşor impresia că te uiţi într-un catalog de maşini: mat, metalizat sau lucios sunt termeni care arată, implicit, un preţ ridicat. Toate culorile şi dozele de luciu au un scop. Trebuie să accentueze buzele, să transforme buzele subţiri într-unele groase, buzele palide în unele roşii şi aşa mai departe.

Promisiunile privind rezistenţa nu se dovedesc întotdeauna adevărate. Uneori când pe ambalaj scrie “rezistenţă de durată” înseamnă că la 5 minute după aplicare se mai zăresc câteva urme de ruj în colţul buzelor, care nu pot fi îndepărtate câteva zile. “Rezistent la sărut” poate fi un atribut valabil, însă nicăieri nu se pomeneşte de gustul neplăcut pe care îl implică.

Balsamul de buze îţi conferă buze mătăsoase. Însă femeile care încep să îl folosească devin imediat dependente, lucru manifestat prin atacuri de panică survenite când observă că l-au uitat acasă.

“Recunosc, un lucru nu încetează să mă lase cu gura căscată şi nerujată” spune Helge Jepsen, autorul cărţii “Jucăriile femeilor”. Rujul ar trebui să înzestreze femeile cu buze demne de sărutat. Însă, dacă vreun bărbat îndrăzneşte să sărute nişte buze date cu ruj va primi, inevitabil, acelaşi răspuns: “Nu pentru asta am stat atâta timp în baie”! 

Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras