România, țara cu un mort de COVID la fiecare 6 minute și cu „genii în medicină” care se informează de pe Youtube

06.10.2021
România, țara cu un mort de COVID la fiecare 6 minute și cu „genii în medicină” care se informează de pe Youtube
Sursa foto: Shutterstock

În România nu mai există niciun pat ATI destinat pacienților COVID, autoritățile anunță că vor suplimenta locurile în spitale luând practic șansa la viață a unui bolnav cronic, asociațiile de pacienți fac apeluri disperate ca tratamentele pacienților non-COVID să nu fie întrerupte.

Pe acest fundal sumbru al situației la zi în România, care a ajuns, marți, la peste 15.000 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 și 252 de decese, ne îndreptăm cu viteză spre un final tragic, asemănător celui din binecunoscutul film „Titanic”.

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu spune, într-o postare pe pagina sa de socializare, că ne așteaptă vremuri extrem de grele, cu pacienți COVID ce vor sta ore sau zile în șir pe un coridor de spital, în așteptarea eliberării unui pat pentru ei. „Adică… așteptând, nu de puține ori, să moară un alt pacient pentru a-i lua locul.”

Redăm mai jos postarea integrală a medicului:

România, țara cu un mort de COVID la fiecare 6 minute și cu „genii” carpato-pondo-dunărene care, de pe puntea unui Titanic care se scufundă, pretind că nu trebuie să fi făcut medicina ca să îți dai seama că nu este așa.

Azi avem 250 de morți prin COVID. Adică un mort la fiecare 6 minute. 1.480 de pacienți în ATI. Nu mai este niciun loc liber la ATI.

Pacienții COVID în stare gravă, de ATI, care ajung acum la spitale urmează să zacă ore sau zile prin UPU sau pe un scaun sau pe o bancă pe un coridor de spital, agățați de un tub de oxigen în așteptarea eliberării unui pat pentru ei. Adică… așteptând, nu de puține ori, să moară un alt pacient pentru a-i lua locul.

Alți pacienți cu alte boli, care ar avea nevoie de ATI… nu au nicio șansă. Nu sunt locuri în România. Poate în alte țări.

În acest dezastru epidemiologic avem „genii” carpato-ponto-dunărene care ne spun: „Eu știu! Vă spun eu adevărul! Nu trebuie să faci medicina ca să îți dai seama că asta nu e o boală și că astea nu sunt vaccinuri.”

De fapt, exact asta este problema lor: nu au nimic de-a face cu medicina.

Nu știu anatomie, fiziologie, fiziopatologie, microbiologie, histologie, genetică, ce este o genă, ce este ADN, ce este ARN, transcripția, translația, ribozomii, anatomie patologică, microbiologie, imunologie, boli infecțioase, epidemiologie, boli interne, cardiologie, pneumologie, terapie intensivă, dezechilibre hemodinamice, mecanismele inflamației, cum arată un anticorp, o imunoglobulină, un limfocit, ce este complementul, secvențele răspunsului imunologic, secvențele coagulării sângelui și ale fibrinolizei, farmacologie etc.

Pentru toate astea ai nevoie de 6 ani de specialitate (pentru a te informa la modul general) plus alți 6 ani de rezidențiat în anumite specialități pentru a le deprinde ca lumea.

La sfârșitul celor 12 ani ești în postura unui șofer care tocmai și-a luat carnetul: învață să șofeze după ce l-a luat. Adică… are nevoie de experiență, de practică individuală, cel puțin câțiva ani pentru a putea integra totul și pentru a deveni un medic bun.

Geniul carpato-dunărean însă nu are nevoie de toate astea. El știe mai bine pentru că… a citit cărți despre organizații secrete și conspirații mondiale, a văzut el pe Youtube sau pe site-urile conspiraționist/diversioniste sau a căscat gura și ochii la câțiva medici care bat câmpii în scopuri numai de ei știute (unul dintre aceștia un fost laureat de premiu Nobel), medici cărora de mult ar fi trebuit să li se ridice dreptul de practică medicală pentru contribuția lor la dezastrul în care ne aflăm.

În mintea tuturor acestora, numărul infectaților este crescut artificial, fals, din „pix”. COVID nu există sau este doar o răceală simplă, ceea ce spun medicii că se spetesc îngrijind prin ATI sunt niște holograme, nu pacienți, pacienții nu au COVID, ci îi omoară criminalii de doctori prin spitale și le pun fals diagnosticul de COVID.

Am cunoscut și eu astfel de personaje, care își schimbă radical comportamentul când devin bolnavi sau li se îmbolnăvește cineva apropiat.

Plâng, sunt disperați, ar da totul pentru o clipă de viață în plus când se zbat, cuplați la oxigen, strigând N-am aer! sau Faceți ceva, salvați-mă dom’ doctor că nu mai pot!

Cum bine spunea profesorul Săndesc de la ATI Timișoara, secțiile de ATI au devenit un fel de Arca lui Noe de care toți se agață în speranța că medicii îi vor salva.

De fapt, efectul este asemănător cu cel pe care îl puteți vedea în finalul binecunoscutului film Titanic. Cam așa arată dezastrul epidemiologic de acum din România, în plină ciomăgeală politică.

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic primar cardiologie și medicină internă. Sursa foto: Facebook
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi
Recomandări: