Ritualul barbar la care sunt supuse adolescentele: aplatizarea sânilor cu pietre încinse

17.05.2021
Ritualul barbar la care sunt supuse adolescentele: aplatizarea sânilor cu pietre încinse
Sursa foto: Captură Youtube SkyNews

Fetele tinere din Africa de Sud și de Vest, Nigeria, Zimbabwe, Camerun sunt supuse unui ritual de-a dreptul barbar pentru aplatizarea sânilor. Doar în Camerun sunt raportate peste 1,3 milioane de astfel de cazuri.

Fetele sunt nevoite să suporte arsuri groaznice la nivelul pieptului cauzate de pietre încinse care le sunt puse de mamele lor, pentru a nu fi observate semnele de pubertate. Totodată, mamele tinerelor fete speră că astfel copilele vor putea merge mai mult timp la școală, amânând momentul nunții.

Mai nou se practică și în comunitățile vest-africane din Marea Britanie acest ritual odios pentru aplatizarea sânilor. Peste 1.000 de fete au fost supuse acestui ritual barbar, însă cifrele ar putea fi mult mai mari, scrie theweek.com.

Aplatizarea sânilor cu pietre încinse: peste 3,8 milioane de tinere sunt victimele acestei metode barbare

Potrivit unui raport al Organizației Națiunile Unite, 3,8 milioane de tinere din jurul lumii sunt victimele acestei metode barbare.

În majoritatea cazurilor, mamele fetelor sunt cele care pun la cale acest ritual, fără ca tații să știe. Ele cred că astfel fetele vor fi ferite de atenția nedorită a bărbaților și de viol la o vârstă fragedă.

Metoda odioasă pentru aplatizarea sânilor constă în folosirea unor pietre încinse, a unui ciocan, a unei spatule fierbinți sau chiar a fierului de călcat încins, pentru a distruge țesutul și a împiedica astfel creșterea sânilor. De asemenea, mamele înfășoară pieptul fetelor cu bandaje sau curele foarte strânse.

Mutilarea genitală și aplatizarea sânilor cu pietre încinse sunt practici „cu tradiție”, care s-au perpetuat în aceste comunități pentru „binele” fetelor.

Să distrugi sânii unei fete printr-o astfel de metodă durează zile întregi. Unii încearcă să explice absurditatea gestului prin cuvinte ca religie, tradiție sau cultură, dar sunt doar niște scuze pentru a explica barbaria pe care o fac, notează dailymail.

Deși metoda brutală este considerată salvatoare de cei care o aplică, în principal mamele tinerelor, șamani și așa-ziși vindecători, în țările civilizate aceasta este doar o formă de mutilare corporală și un abuz asupra copiilor.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras