Restaurantele vegane, un real pericol. Cantităţile de sare din preparate sunt uriaşe

O nouă cercetare arată că multe dintre restaurantele vegane din Marea Britanie folosesc cantităţi uriaşe de sare.
Restaurantele vegane, un real pericol. Cantităţile de sare din preparate sunt uriaşe
FOTO: pexels.com / Restaurantele vegane, un real pericol. Cantităţile de sare din preparate sunt uriaşe

Patru din cinci restaurante cu specific vegan şi vegetarian din Marea Britanie ridică un semnal de alarmă în privinţa conţinutului de sare, arată o nouă cercetare în privinţa a ce se ascunde în spatele acestor preparate ”sănătoase”.

Astfel, s-a descoperit că în trei din cinci restaurante servesc preparate care conţin 3 sau mai multe grame de sare, jumătate din maximul zilnic recomandat pentru adulţi. 19% dintre preparate conţin 6g de sare sau mai mult.

Cercetarea, stabilită una dintre cele mai mari din sectorul vegan, a analizat 290 de preparate oferite de 45 de restaurante, fast-food-uri, autoserviri şi cafenele din Marea Britanie. În clasament, cel mai prost se clasează pizza Papa John’s American care conţine 9.28g de sare, mai mult decât şapte hamburgeri. Mai apoi, următoarea în clasament este conopida cu curry de la Loch Fyne care conţine 8.65f de sare şi pizza vegană cu brânză de la Bella Italia care conţine 8.1g de sare.

Nu doar veganii se confruntă cu această problemă, de a consuma preparate care se presupun a fi sănătoase, dar care conţin cantităţi uriaşe de sare şi grăsimi saturate, care reprezintă un real pericol pentru sănătate, ci şi flexitarienii, adică persoanele care mănâncă preparate cu carne, dar vor să reducă din cantităţile pe care le consumă.

Ideal este ca preparatele, cel puţin cele vândute în comerţ, să conţină pe etichete valorile nutriţionale.

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex