Regina Elisabeta, sfătuită de medici să renunțe la paharul de alcool consumat în fiecare seară

  • Publicat:
Regina Elisabeta, sfătuită de medici să renunțe la paharul de alcool consumat în fiecare seară
Sursa foto: profimediaimages.ro

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, ar putea să renunțe la plăcerea ei din fiecare seară, respectiv paharul de Martini preparat după o rețetă specială. Medicii personali ai suverani i-au recomandat acesteia să consume alcool doar ocazional, pentru a-și menține sănătatea și a fi în formă maximă la evenimentele importante din următoarea perioadă. 

Deși are o stare de sănătate bună, regina Elisabeta a fost văzută în ultima vreme umblând cu un baston. Ea a trecut prin momente dificile după moartea Prințului Philip, în aprilie anul acesta.

Regina Elisabeta și-a revenit însă și pare plină de energie și entuziasm la evenimentele la care participă. Potrivit Vanity Fair, regina este rareori văzută în public consumând alcool, dar în intimitatea Palatului Buckingham, ea se bucură în fiecare seară de un pahar de Martini sec, care era și preferatul soțului ei.

Potrivit surselor, suverana mai are obiceiul să consume, la cină, un pahar de vin roșu dulce. Înainte de culcare, mai bea un pahar de șampanie, potrivit spuselor verișoarei sale, Margaret Rhodes.

Majestatea Sa a fost sfătuită de medici să renunțe la aceste obiceiuri și să consume alcool doar la evenimentele speciale.

Deși există zvonuri că suverana ar consuma 4 pahare de alcool pe zi, bucătarul personal al Familiei Regale Britanice în perioada 1982-1993, Darren McGrady, spune că regina mănâncă 4 mese pe zi, își bea ceaiul de după-amiază alături de o prăjitură, iar la cină obișnuiește să bea un pahar mic de vin dulce nemțesc.

Pe lângă Martiniul cu care s-a obișnuit în fiecare seară, reginei îi mai place Dubonnetul, un vin aromatizat cu diverse ierburi, condimente și chinină.

Anul trecut, regina Elisabeta și-a lansat propria marcă de gin, realizat din frunzele care se găsesc în curțile de la Palatul Buckingham.

Ginul scos pe piață de către Palatul Buckingham este infuzat cu citrice și note ce provin de la 12 plante și este făcut cu verbena de lămâie, fructe de păducel, frunze de dafin și frunze de mur culese din grădina reședinței reginei Elisabeta.

O sticlă din marca de gin a reginei costă 40 de lire și se livrează doar pe teritoriul Marii Britanii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal
Recomandări: