Răi, da’ buni – eterna controversă a cartofilor prăjiţi

Cartofii prajiti, cunoscuti pentru vehementa cu care sunt eliminati de nutritionisti din orice dieta, s-ar putea sa nu merite, de fapt, reputatia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.
05.11.2013
Răi, da' buni - eterna controversă a cartofilor prăjiţi

Cartofii prajiti, cunoscuti pentru vehementa cu care sunt eliminati de nutritionisti din orice dieta, s-ar putea sa nu merite, de fapt, reputatia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.

În timp ce unele cercetari leaga mâncarurile prajite de obezitate, atacuri de cord si diabet, un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulti din Spania a descoperit ca persoanele care au consumat cele mai multe mâncaruri prajite nu au prezentat un risc mai mare de afectiuni cardiace sau moarte prematura.

Un alt studiu, de data aceasta realizat în rândul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mâncarurilor prajite asupra nivelurilor de insulina.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: