Răi, da’ buni – eterna controversă a cartofilor prăjiţi

Cartofii prajiti, cunoscuti pentru vehementa cu care sunt eliminati de nutritionisti din orice dieta, s-ar putea sa nu merite, de fapt, reputatia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.
Răi, da’ buni – eterna controversă a cartofilor prăjiţi

Cartofii prajiti, cunoscuti pentru vehementa cu care sunt eliminati de nutritionisti din orice dieta, s-ar putea sa nu merite, de fapt, reputatia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.

În timp ce unele cercetari leaga mâncarurile prajite de obezitate, atacuri de cord si diabet, un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulti din Spania a descoperit ca persoanele care au consumat cele mai multe mâncaruri prajite nu au prezentat un risc mai mare de afectiuni cardiace sau moarte prematura.

Un alt studiu, de data aceasta realizat în rândul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mâncarurilor prajite asupra nivelurilor de insulina.

Recomandări:
Legătura dintre COVID-19 și noile cazuri de diabet
Legătura dintre COVID-19 și noile cazuri de diabet
Ce erori medicale s-au petrecut în unitățile sanitare din România în 2020?
Ce erori medicale s-au petrecut în unitățile sanitare din România în 2020?