Ce se întâmplă dacă speli prosoapele cu bicarbonat și suc de lămâie

Truc genial pentru prosoape care miros urât: pune 3 plicuri de bicarbonat de sodiu în compartimentul destinat detergentului de rufe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce se întâmplă dacă speli prosoapele cu bicarbonat și suc de lămâie
Sursa foto: Shutterstock

Folosește bicarbonat ca să scapi de mirosul urât din prosoape! Nimeni nu se gândeşte cu adevărat câte bacterii pot aduna prosoapele. La urma urmei, acestea sunt folosite pentru a absorbi apa de pe corpul proaspăt spălat, deci curat.

Bicarbonatul de sodiu, util în îndepărtarea mirosurilor neplăcute ale prosoapelor tale

Cu toate acestea, unii oameni folosesc prosopul zile în şir, la comun cu alte persoane, fără să îl spele. Când în sfârşit îi vine rândul în cuva maşinii de spălat, mulţi alegem să punem tone de detergent şi balsam de rufe, în ideea ca hainele să miroasă cât mai bine.

Însă rezultatul nu este nici pe departe cel dorit. Un prosop ţinut mai multe zile la rând în umezeală va căpăta miros urât, iar textura materialului va fi una aspră, deloc absorbantă.

Ce se poate face în această privinţă? Păi, în primul rând, schimbaţi zilnic prosoapele. Dacă aţi ajuns în punctul în care acestea deja au căpătat miros şi nu aveţi bani să cumpăraţi altele, există o alternativă simplă, la îndemâna tuturor: bicarbonatul de sodiu şi zeama de lămâie.

Iată cum trebuie să procedaţi: amestecaţi 100 ml de oţet cu 3 linguriţe cu suc de lămâie şi puneţi compoziţia în compartimentul pentru balsam al maşinii de spălat.

După terminarea programului de spălare, porniţi din nou maşina, de data aceasta adăugând 3 plicuri a câte 50 de grame de bicarbonat de sodiu în compartimentul destinat detergentului de rufe.

Repetaţi procedura o dată la 3-4 luni pentru a vă bucura de prosoape curate, fără miros neplăcut şi moi precum un ursuleţ de pluş.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”