Proprietarii de câini sunt parteneri fideli. Motivul este cu adevărat interesant

Iubitorii de câini sunt consideraţi ca fiind parteneri fideli. La polul opus se află proprietarii de pisici.
24.07.2017
Proprietarii de câini sunt parteneri fideli. Motivul este cu adevărat interesant

Ne putem simţi atraşi de alte persoane din afara cuplului, însă asta nu înseamnă că este nevoie să ne punem dorinţa în act. Putem rămâne fideli în pofida dorinţelor noastre.

Potrivit unui sondaj recent realizat de site-ul de dating illicitencounters.com, proprietarii de câini sunt parteneri fideli prin comparaţie cu cei care deţin animale precum: pisici, iepuri, reptile, peşti, hamsteri. Rezultatele au scos la iveală faptul că cei mai credincioşi dintre proprietarii de animale de companie sunt cei care au câini.

La capătul opus al spectrului sunt iubitorii de pisici.  Aceste animale sunt leneşe, viclene şi îşi îndreaptă atenţia spre cel care oferă mai multă mâncare. Cel mai probabil oamenii optează pentru animalele de companie cu care au caracteristici asemănătoare.

Afecţiunea câinilor faţă de oameni se situează dincolo de interesul pentru mâncare. Câinii ne îndrăgesc din aceleaşi motive pentru care ne îndrăgesc şi alţi oameni, legături sociale şi confort social. Iubitorii de câini ştiu intuitiv că prietenii lor canini percep iubirea şi afecţiunea.
Similarităţile dintre creierul omului şi cel al câinelui explică prietenia multimilenară dintre aceste două specii. Cercetăriile arată că cel mai bun prieten al omului răspunde la emoţiile trădate de glas în acelaşi mod ca şi oamenii: atât câinii, cât şi oamenii au anumite arii cerebrale asemănătoare, destinate acestui proces. 

Purtătorul de cuvânt al site-ului, Christian Grant, explică pentru femalefirst.co.uk: „Există deja studii ştiinţifice care susţin că deţinerea unui câine vă face mai fericiţi şi mai sănătoşi, iar acum puteţi adăuga loialitate la această listă. Calităţile unui câine sunt de obicei reflectate la stăpânul lor, iar loialitatea, iubirea necondiţionată, prietenia şi simţul protecţiei sunt calităţi pe care le asociem câinelui indiferent de mărime, rasă sau sex. Nu spunem că fiecare proprietar de câine este un partener perfect, nu facem acest tip de generalizare, dar şansele sunt considerabil mai mari ca ei să aibă fidelitatea situată pe primele locuri în sitemul de valori.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristiana Trifu
Cristiana Trifu

CRISTIANA TRIFU, Web-Editor.

Creeză conţinut, vine cu idei, încearcă să inspire şi să ajute cât mai mulţi oameni. Este fascinată de mintea umană şi preocupată de autocunoaştere şi descoperirea de sine. Iubeşte să călătorească şi este mereu în căutarea ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări:
La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?
La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?
Simona Florescu, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Simona Florescu, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene