Procedura cosmetică care a „desfigurat-o permanent” pe Linda Evangelista este foarte populară

24.09.2021

Supermodelul Linda Evangelista spune că a rămas „deformată permanent” din cauza unei reacții adverse pe care a suferit-o în urma unei proceduri estetice eșuate.

Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, le-a dezvăluit fanilor pe rețelele sociale că a dezvoltat o reacție adversă rară după un tratament pe care l-a efectuat în urmă cu 5 ani. Procedura cosmetică  a dus la creșterea celulelor de grăsime de la nivelul feței, potrivit BBC.

„Am rămas, după cum spune media, – de nerecunoscut- ”, a scris Evangelista pe Instagram.

Fostul model nu a mai avut apariții publice în ultimii 5 ani

Top-modelul care a făcut furori în anii 90 spune că acesta este motivul pentru care a dispărut din spațiul public în ultimii 5 ani.

„Pentru cei care se întreabă de ce nu am continuat să lucrez în industrie, le spun că motivul este faptul că am fost desfigurată cu brutalitate de o procedură care a făcut opusul a ceea ce promitea. M-a lăsat permanent deformată, chiar și după două proceduri de corecție dureroase eșuate”, scrie Linda Evangelista.

Fostul model spune că intervenția nu i-a distrus doar stilul de viață, dar i-a provocat stări depresive, de tristețe profundă și stimă de sine scăzută.

„Am obosit să trăiesc așa. Mi-ar plăcea să ies din casă cu capul sus, chiar dacă nu arăt ca înainte”, precizează vedeta.

Ce este criolipoliza, procedura care a „desfigurat-o permanent” pe Linda Evangelista

Procedura non-chirurgicală, cunoscută ca criolipoliză, care a crescut în popularitate în ultimii ani, utilizează temperaturi scăzute pentru a reduce depunerile de grăsime din anumit zone ale corpului.

Criolipoliza se bucură de un mare succes, deopotrivă în rândul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor. Este o tehnologie nouă, apărută în 2010 în Statele Unite, cu ajutorul căreia se poate reduce ţesutul adipos subcutanat prin folosirea unei temperaturi scăzute (-5 grade) în mod controlat.

Oamenii de ştiinţă au realizat faptul că temperaturile scăzute induc distrucţia selectivă a adipocitelor. Aşadar, ţesutul adipos inestetic de pe abdomen, coapse, braţe sau şolduri poate fi îngheţat şi apoi eliminat natural din organism.

În cazul fostului model însă, celulele adipoase din locul tratamentului au crescut mai degrabă, acesta fiind „un efect secundar foarte rar, dar grav”.

„Am dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală sau PAH, un risc care nu mi-a fost adus la cunoștință înaintea procedurii”, adaugă Linda Evangelista.

Fostul model a precizat că va da în judecată compania responsabilă pentru procedura eșuată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?