Probioticele, eficiente în lupta infecţiilor cu salmonella

Bacteriile „prietenoase”, cum mai sunt numite probioticele, sunt esenţiale în tratamentul sindromuluid e colon iritabil, însă un studiu recent sugerează că acestea ar putea fi folosite pe viitor şi pentru a calma infecţiile bacteriene cauzate de salmonella, ameliorând viaţa a milioane de persoane care se confruntă cu astfel de probleme.
Probioticele, eficiente în lupta infecţiilor cu salmonella

Bacteriile „prietenoase”, cum mai sunt numite probioticele, sunt esenţiale în tratamentul sindromului de colon iritabil, însă un studiu recent sugerează că acestea ar putea fi folosite pe viitor şi pentru a calma infecţiile bacteriene cauzate de salmonella, ameliorând starea de sănătate a milioane de persoane care se confruntă cu astfel de probleme.

Manuella Raffatellu, profesor de microbiologie şi genetică moleculară la Universitatea din Washington, a descoperit că administrarea de iaurturi bogate în probiotice în caz de toxiinfecţie cauzată de bacteria salmonella poate stopa răspândirea acesteia în corp şi distruge treptat microbii.

Probioticele, pe lângă faptul că ajută la o un proces de digestie echilibrat, pot întări sistemul imunitar şi pot ajuta la pierderea kilogramelor în exces.