Președintele Israelului și fostul premier Benjamin Netanyahu au primit a treia doză de vaccin Pfizer

01.08.2021

A treia doză de vaccin Pfizer a început deja să fie administrată în Israel. Președintele Isaac Herzog și soția sa Michal sunt printre primele persoane din Israel care au primit deja a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer. De asemenea, și fostul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu a primit un booster în aceeași zi. 

Președintele israelian a fost vaccinat vineri, 30 iulie, cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, la Sheba Medical Center. El a marcat astfel debutul campaniei de vaccinare cu a treia doză de vaccin anti-COVID a persoanelor vulnerabile cu vârsta de peste 60 de ani sau cu boli care slăbesc sistemul imunitar și care le expun unui risc crescut de a face forme grave ale bolii.

Este un pas important, trebuie să fim uniți și să îi protejăm pe cei vulnerabili, vârstnici să se îmbolnăvească. Sunt mândru că țara noastră este prima din lume care administrează a treia doză de vaccin, a declarat președintele Isaac Herzog pentru publicația Times of Israel.

„Pandemia de COVID-19 este o luptă mondială pe care o ducem. Singura cale prin care o putem învinge este să fim uniți, solidari. Asta înseamnă să ne informăm corect și să luăm măsuri. O voi aduce pe mama mea la vaccinare cu a treia doză și vă încurajez și pe voi să faceți la fel cu părinții voștri. Sunați-vă părinții, bunicii și asigurați-vă că primesc a treia doză de vaccin”, a îndemnat noul premier al Israelului, Naftali Bennett.

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, vaccinat prima dată în luna decembrie a anului 2020, a susținut ideea vaccinării cu a treia doză de vaccin Pfizer după ce testul de anticorpi pe care l-a făcut recent a arătat că protecția împotriva bolii scade foarte mult la 8 luni de la vaccinare.

Au irosit o lună… dar mai bine mai târziu decât niciodată, a declarat acesta după ce a primit a treia doză de vaccin Pfizer.

Decizia Israelului de a administra a treia doză de vaccin survine pe fondul creșterilor explozive ale noilor cazuri de infecții cu varianta Delta din ultima lună.

Potrivit unui raport intern CDC, varianta Delta ar fi la fel de contagioasă precum varicela. Cu alte cuvinte, o persoană purtătoare a virusului poate infecta alte 10 persoane.

Numărul mediu zilnic al noilor cazuri de COVID-19 în Israel este acum de 2.000.

Chiar dacă o altă doză de vaccin nu va putea opri creșterea numărului de noi cazuri, autoritățile se așteaptă ca riscul de forme grave și de decese în rândul populației vulnerabile să fie redus la minimum.

Și FDA (autoritatea de reglementare pentru medicamente din SUA) urmează să decidă curând dacă va aproba administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată