Premieră pentru sistemul de sănătate: primul spital din România care primeşte acreditare internaţională!

Spitalul Băneasa din cadrul Reţelei de sănătate REGINA MARIA este prima şi singura instituţie medicală din România care obţine acreditarea Joint Commission International, liderul mondial în acreditările de sănătate.
Premieră pentru sistemul de sănătate: primul  spital din România care primeşte acreditare internaţională!

Spitalul Băneasa din cadrul Reţelei de sănătate REGINA MARIA este prima şi singura instituţie medicală din România care obţine acreditarea Joint Commission International, liderul mondial în acreditările de sănătate.

Acreditarea JCI reflectă recunoaşterea la cel mai înalt nivel privind desfăşurarea actului medical într-un mediu sigur pentru pacient, aliniat la standarde internaţionale.

Odată cu obţinerea acreditării JCI, Spitalul Băneasa devine singurul spital dedicat sănătăţii mamei şi copilului din topul celor mai prestigioase unităţi medicale din Europa de Sud-Est.

Gradul de conformitate cu standardele JCI obţinut de Spitalul Băneasa este unul dintre  cele mai mari din regiune, respectiv 98%.

Procesul de acreditare a durat aproximativ 1 an de zile şi a presupus o investiţie totală în valoare de 200.000 de euro. În această perioadă o echipă de 17 membri ai Spitalului a fost implicată în evaluarea a peste 1100 de indicatori şi 285 de standarde, demonstrând conformitatea cu standardele JCI.

Joint Commission International a acordat Spitalului Băneasa recunoaşterea internaţională în urma unui proces riguros de testare şi evaluare a calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului, condus de două echipe formate din cei mai experimentaţi specialişti din domeniul sănătăţii la nivel mondial.

„Instituţiile medicale din întreaga lume îşi propun să creeze un cadru sigur pentru pacient, concentrat pe calitatea serviciilor şi îmbunătăţirea constantă a proceselor”, a declarat Paula Wilson, preşedinte şi director executiv al JCI.

„Acreditarea JCI satisface  această nevoie prin uşurarea procesului de creştere a performanţei unei instituţii medicale, atât în privinţa calităţii serviciilor, cât şi  a siguranţei pacientului. “Încurajez întreaga comunitate medicală din România să salute angajamentul asumat proactiv de Spitalul Băneasa pentru calitatea serviciilor şi siguranţa pacientului”, a completat Paula Wilson.

„Sunt onorat şi mândru totodată că Spitalul Băneasa este primul spital din România care primeşte recunoaştere internaţională, confirmând din nou performanţa şi siguranţa serviciilor medicale oferite, la standarde americane. Obţinerea acestei performanţe la nivel internaţional de către Spitalul Băneasa este o premieră naţională şi un mare pas înainte pentru întregul sector medical, fiind prima instituţie medicală care se aliniază cu succes comunităţii mondiale a organizaţiilor acreditate JCI. Misiunea noastră de a pune siguranţa pacientului pe primul loc a obţinut acum recunoaştere internaţională şi intenţionăm extinderea acesteia la nivelul întregii reţele”, a declarat Fady Chreih, director executiv Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Standardele care stau la baza acreditării JCI vizează în principal arii cu aplicabilitate directă în siguranţa pacientului. Acestea sunt împărţite în standarde privind îngrijirea pacientului şi managementul organizaţional, precum accesul la îngrijire, satisfacţia pacienţilor, controlul infecţiilor şi respectarea drepturilor pacientului şi ale familiei sale.
Standardele JCI vizează, de asemenea, un plan integrat de management al riscurilor legate de clădire şi facilităţi, calificările echipei medicale, îmbunătăţirea constantă a serviciilor şi siguranţa pacientului, conducerea organizaţiei şi managementul comunicării la nivel intern şi extern.

„În Spitalul Băneasa, pacientul este privit ca un întreg şi sunt adresate toate nevoile acestuia de natură fizică, psihică, emoţională. Astfel, încă de la internare, se evaluează riscurile de contactare de infecţii, riscul de cădere, scorul de durere, nevoile de educaţie, nevoile nutriţionale sau de recuperare funcţională. În funcţie de nevoile identificate, echipele medicale aplică protocoale de îngrijire personalizate.” declară dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate şi Siguranţa Pacientului, Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA.

În urma procesului de acreditare, Spitalul Băneasa intră oficial în elita spitalelor lumii, alături de alte unităţi medicale prestigioase din Statele Unite ale Americii, Japonia, Danemarca, Anglia sau Germania

Acreditarea JCI reprezintă cel mai înalt standard internaţional în sistemul de sănătate, care atestă calitatea actului medical şi siguranţa pacientului.

Din cele peste 20.000 de organizaţii medicale care sunt evaluate de către JCI, doar 3,53% primesc acreditarea pentru asigurarea actului medical la standarde internaţionale.

 

S-a inventat robotul anti-Ebola!
S-a inventat robotul anti-Ebola!