Postezi des selfie-uri cu iubitul pe Facebook sau Instagram? Iată ce spune asta despre relaţia voastră

Experţii susţin că acest tip de comportament este unul care arată existenţa nesiguranţei relaţiei respective.
Postezi des selfie-uri cu iubitul pe Facebook sau Instagram? Iată ce spune asta despre relaţia voastră

Vedem tot mai des cum cuplurile împărtăşesc toate momentele frumoase cu prietenii de pe reţelele de socializare, distribuind foarte multe selfie-uri care-i înfăţişează chiar şi în cele mai obişnuite ipostaze din fiecare zi a vieţii lor.

Experţii susţin că acest tip de comportament este unul care arată existenţa nesiguranţei relaţiei respective.

Nikki Goldstein, sexolog şi expert în relaţii australian, spune că acele cupluri care distribuie foarte multe lucruri referitoare la relaţia lor pe reţelele sociale fac acest lucru pentru că se află în căutarea validării relaţiei lor de către celelalte persoane, scrie Gândul.info.

„Like-urile şi comentariile venite din partea prietenilor din social media pot fi atât de importante pentru relaţiile oamenilor, mai ales atunci când acestea sunt marcate de nesiguranţă. Nu mai contează gestul făcut de partener, cât contează ce cred şi spun ceilalţi despre acest gest”, a explicat Goldstein.

Expertul explică şi faptul că doi îndrăgostiţi care îşi fac poze şi se asigură că le publică imediat pe conturile de pe reţelele sociale pierd şansa de a trăi într-adevăr momentele frumoase alături de partenerii lor.

„Vedem cum oamenii se concentrează atât de mult pe a face un relfie – un selfie de cuplu – şi asupra filtrului, hashtagurilor şi descrierii pe care o pun respectivei poze, încât ratează intensitatea momentului. Cuplurile fac fotografii şi le publică imediat în mediul online, urmărind apoi like-urile şi comentariile în loc să îşi acorde atenţia cuvenită unul altuia”, explică aceasta.

De asemenea, Goldstein sugerează că descrierile cele mai populare date acestor poze, spre exemplu „bărbatul meu”, „femeia mea”, sunt semne ale posesivităţii şi că fotografiile de cuplu ar trebui făcute şi distribuite într-un mod care să arate că relaţia funcţionează frumos şi armonios, ba chiar amuzant, nu că se bazează pe posesivitate excesivă.

Aceste aspecte arată odată în plus că ceea ce oamenii distribuie pe reţelele sociale nu este o reflexie a vieţii reale.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Florin Turcu, Sanador: cum se tratează obezitatea prin chirurgie bariatrică