Postaţi des poze cu mâncare? Acest obicei poate ascunde o problemă gravă

Nu rezistaţi tentaţiei de vă poza felia de tort sau friptura proaspăt aburindă? E foarte probabil ca acest obicei, considerat de către unele persoane destul de enervant, să demaşte o problem destul de serioasă, avertizează Dr. Valerie Taylor, medic psihiatru la universitatea din Toronto. “Foodstagrammer”-ii, cum au fost numite aceste persoane, pot ascunde în spatele postărilor culinare online o relaţie mai mult decât defectuoasă cu alimentele. Astfel, nevoia acestei categorii de oameni de a arăta în permanenţă prietenilor ce, când şi cât mănâncă, poate fi un semn că există o tulburare de alimentaţie, având în vedere că mâncarea a devenit pentru ei centrul universului.
Postaţi des poze cu mâncare? Acest obicei poate ascunde o problemă gravă

Nu rezistaţi tentaţiei de vă poza felia de tort sau friptura proaspăt aburindă? E foarte probabil ca acest obicei, considerat de către unele persoane destul de enervant, să demaşte o problemă destul de serioasă, avertizează Dr. Valerie Taylor, medic psihiatru la Universitatea din Toronto.


“Foodstagrammer”-ii, cum au fost numite aceste persoane, pot ascunde în spatele postărilor culinare online o relaţie mai mult decât defectuoasă cu alimentele. Astfel, nevoia acestei categorii de oameni de a arăta în permanenţă prietenilor ce, când şi cât mănâncă, poate fi un semn că există o tulburare de alimentaţie, având în vedere că mâncarea a devenit pentru ei centrul universului.


Medicii asociază imaginile obsesive cu mâncare postate pe reţelele de socializare cu o greutate crescută sau, de ce nu, chiar snobism, pentru a demonstra celorlalţi cât de înstăriţi sunt ei şi la ce restaurante scumpe servesc cina.

De asemenea, un studiu anterior al experţilor de la Universitatea Sothampton arată că un alt minus al fotografiilor cu mâncare îl reprezintă stimularea creierului atunci când ne uităm la astfel de poze, crescându-ne apetitul şi pofta de a mânca din preparatul respectiv, indiferent câte mii de calorii are, favorizând apariţia obezităţii, a diabetului şi a celorlalte afecţiuni asociate cu creşterea în greutate şi a nivelului crescut de colesterol.


 

Cum stimulăm copiii să facă mişcare?
Cum stimulăm copiii să facă mişcare?
Recomandări: