Portugalia, exemplu de succes, fără restricții. 98% din populație este vaccinată anti-COVID

05.10.2021
Portugalia, exemplu de succes, fără restricții. 98% din populație este vaccinată anti-COVID
Sursa foto: Shutterstock

În Portugalia, 98% din populația eligibilă este vaccinată împotriva COVID-19. Potrivit gandul.ro, secretul campaniei eficiente de vaccinare anti-COVID în Portugalia a fost neimplicarea politicului.

Portugalia a reușit să ajungă la o rată de vaccinare împotriva COVID-19 de 98%, potrivit datelor publicate de către autoritățile de la Lisabona. Aceasta în contextul în care România abia se află la 30% din populație vaccinată.

Sistemul sanitar portughez a fost aproape de colaps în primul val al pandemiei. Spitalele erau pline, iar autoritățile au fost la acea vreme nevoite să le ceară cetățenilor să se trateze acasă în cazul în care se îmbolnăveau.

În ultima săptămână a lunii ianuarie, aproximativ 2.000 de persoane au murit în Portugalia din cauza COVID-19.

Câteva luni mai târziu, țara a ajuns la 98% din populația eligibilă, peste 12 ani, vaccinată cu schema completă.

Ce a făcut Portugalia pentru a avea o campanie de vaccinare de succes

Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, cel care a condus campania de vaccinare, spune că secretul pentru o campanie de succes este neimplicarea politicului.

Credem că am ajuns la punctul de protecție de grup și aproape de imunitate de turmă. Lucrurile arată foarte bine, a spus oficialul.

Gouveia e Melo a mai spus că Portugalia ar putea începe în curând să ofere rapeluri persoanelor în vârstă și celor considerate vulnerabile. Viceamiralul a declarat că, deși țara este pe drumul cel bun, vigilența rămâne esențială pentru a se asigura că acest război a fost câștigat.

Portugalia a eliminat aproape toate restricțiile. Numărul de cazuri noi de infectări s-a redus drastic, la aproximativ 650 pe zi, iar decesele sunt din ce în ce mai puține.

Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul
Recomandări:
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene