Plafonul de venit pentru pacienţii sociali a crescut. Cum pot beneficia de tarifele speciale

Veşti bune pentru pacienţii sociali: plafonul de venit a crescut!
Plafonul de venit pentru pacienţii sociali a crescut. Cum pot beneficia de tarifele speciale
FOTO: pexels.com / Plafonul de venit pentru pacienţii sociali a crescut. Cum poţi beneficia de tarifele speciale
Persoanele cu venituri sub 2500 de RON vor fi ajutate de Policlinica Sala Palatului, un proiect al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, prin creşterea plafonului de venit al celor care pot beneficia de tarife sociale (reduceri de până la 75%) la consultaţii de specialitate, analize, radiologie şi stomatologie.
 
Începând cu data de 1 iulie plafoanele de venit au fost modificate ca pacienţii să poată beneficia de tarife sociale după cum urmează
  • plafonul pentru pacienţii sociali tip 1 s-a mărit de la 800 RON la 1200 RON
  • plafonul pentru pacienţii sociali tip 2 s-a mărit de la 1600 RON la 2500 RON
“Sperăm că prin creşterea plafonului de venit să putem susţine până la sfârşitul anului cel puţin 2000 de pacienţi cu venituri mici în accesarea serviciilor noastre medicale, la un preţ pe care şi-l pot permite. Doar în primele 4 luni ale acestui an, în Policlinica Sala Palatului au fost oferite peste 6500 de consultaţii, investigaţii si tratamente către 1780 de pacienţi, din care aproape 500 pacienţi sociali cu venituri mici au beneficiat de reduceri semnificative la serviciile medicale oferite. Începînd de la 1 iulie de toate aceste servicii vor beneficia toţi cei cu venituri sub 2500 RON”, declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv
Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria.
 
Creşterea plafoanelor vine ca răspuns la cererea tot mai mare din partea persoanelor cu venituri mici, în mare măsură pensionari, de a beneficia de tarife accesibile la consultaţii de specialitate. În plus, concomitent cu această decizie de ridicare a plafonului, am ales ca preţurile/tarifele sociale să rămână neschimbate, tot pentru a veni în sprijinul pacienţilor. 
 
Ca pacienţii să beneficieze de aceste tarife speciale trebuie să prezinte o adeverinţă de venit recentă (talon de pensie, talon şomaj, adeverinţă de salariat).
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă