Pericolul injecţiilor cu botox şi acid hialuronic

Multe dintre noi ne dorim buze voluptoase, ten cu aspect neted, fără nici cel mai mic rid. Din nefericire, mulţi dintre clienţii tratamentelor cosmetice se confruntă cu efecte adverse neplăcute sub forma unor umflături subcutanate dureroase care sunt dificil de tratat şi care, în unele cazuri, degenerează în leziuni care pur şi simplu nu se vindecă.
04.11.2014
Pericolul injecţiilor cu botox şi acid hialuronic

Multe dintre noi ne dorim buze voluptoase, ten cu aspect neted, fără nici cel mai mic rid.

Din nefericire, mulţi dintre clienţii tratamentelor cosmetice se confruntă cu efecte adverse neplăcute sub forma unor umflături subcutanate dureroase care sunt dificil de tratat şi care, în unele cazuri, degenerează în leziuni care pur şi simplu nu se vindecă.

O cercetare publicată recent de Universitatea din Copenhaga susţine că, în ciuda respectării cu stricteţe a condiţiilor de igienă, aceste efecte neplăcute sunt cauzate de infecţii bactericide.

Experţii recomandă menţinerea tenului fără machiaj timp de o lună înaintea unui tratament care implică umplerea ridurilor sau a buzelor.  

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)