Pasta de dinti profesionala, trateaza hipersensibilitatea dentinara

iti recomandam sa folosesti Colgate Sensitive Pro-Relief cu tehnologia Pro-Argin daca ai dintii sensibili.
22.06.2009
Pasta de dinti profesionala, trateaza hipersensibilitatea dentinara
no title

Dulciurile, sucurile reci sau acre iti dau dureri de dinti? Inseamna ca suferi de hipersensibilitate dentinara, motiv pentru care iti recomandam sa folosesti Colgate Sensitive Pro-Relief cu tehnologia Pro-Argin.

De ce? Pentru ca tehnologia cu arginina – un aminoacid, component natural al salivei cu efect protector –  si carbonat de calciu ajuta la formarea unui strat mineral pe suprafata dintilor care sigileaza canaliculele si blocheaza transmiterea stimulilor care activeaza terminatiile nervoase, provocand durerea.

Aceasta pasta de dinti este profilactica si desensibilizanta, tratand neplacerile inca de la prima aplicare.

Ce este hipersensiblitatea dentinara?

Hipersensiblitatea dentinara este o problema de sanatate orala frecventa care afecteaza cel putin 15% din populatia cu gingii sanatoase si 73-98% dintre indivizii afectati de probleme parodontale.

Hipersensibilitatea apare in contextul retragerii gingiilor de pe dinte, lasand descoperita o portiune din radacina, sau prin indepartarea smaltului de la suprafata dintelui. Durerea provocata de aceasta afectiune este de obicei scurta si intensa, apare imediat dupa expunerea la stimuli si dispare in scurt timp.

Desi exista diferite proceduri, metode si ingrediente active care pot fi aplicate, este general acceptat de specialisti ca recomandarile de tratament trebuie sa aiba in vedere  optiunile cele mai putin invazive, cat mai apropiate de mecanismul natural de desensibilizare.

Studiile clinice au dovedit ca tratamentul cu arginina si carbonat de calciu este unul dintre cele mai eficiente si conservatoare.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi