OMS: “Vaccinarea salvează vieţi, nu vă mai împotriviţi!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins, miercuri, acuzaţiilor criticilor vaccinurilor, care apreciază că imunizarea nu serveşte la nimic, că este riscantă şi că de fapt corpul se apără mai bine atunci când nu este vaccinat.
25.04.2014
OMS: “Vaccinarea salvează vieţi, nu vă mai împotriviţi!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins, miercuri, acuzaţiilor criticilor vaccinurilor, care apreciază că imunizarea nu serveşte la nimic, că este riscantă şi că de fapt corpul se apără mai bine atunci când nu este vaccinat, relatează AFP, citat de Mediafax„Impactul vaccinurilor asupra vieţii oamenilor este cu siguranţă unul dintre cele mai bune lucruri care s-au văzut”, a declarat Jean-Marie Okwo-Bele, responsabil al diviziunii de vaccinuri la această agenţie a ONU.

Opoziţia faţă de campaniile de vaccinare a copiilor împotriva bolilor contagioase, precum rujeola şi tusea convulsivă, a crescut în ultimul timp, în special în Statele Unite şi în Marea Britanie.
Opozanţii hotărâţi contestă necesitatea vaccinării, iar unii găsesc chiar o legătură între autism şi vaccinul împotriva rujeolei, o legătură respinsă de majoritatea covârşitoare a lumii ştiinţifice.

„Încercăm cu hotărâre să oprim  şi chiar să inversăm această tendinţă”, a declarat Okwo-Bele.

„Avem o mare proporţie de oameni care cred în vaccinuri, ei trebuie să ne ajute să ne transmitem mesajul”, a adăugat el. Potrivit lui, nu trebuie oprită vaccinarea doar pentru că o boală aproape a dispărut.
„În ceea ce priveşte polio (citeşte mai multe despre vaccinul anti-polio), nu pentru că nu au mai fost cazuri de zece sau 15 ani nu mai există riscuri”, a adăugat el.

În unele ţări în curs de dezvoltare, asistăm la o rezistenţă la vaccinare, ca de exemplu în nordul Nigeriei. În această regiune, campaniile de vaccinare împotriva poliomielitei au fost percepute de opozanţii locali ca acte de conspiraţie venind din străinătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee