Obişnuieşti să foloseşti pudră de talc? Iată la ce riscuri te expui

Cercetătorii britanici avertizează că folosirea frecventă a pudrei de talc poate creşte cu 24% riscul de cancer ovarian. Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre femeile din Marea Britanie folosesc pudra de talc pertnu igiena personală.
20.06.2013
Obişnuieşti să foloseşti pudră de talc? Iată la ce riscuri te expui

Cercetătorii britanici avertizează că folosirea frecventă a pudrei de talc poate creşte cu 24% riscul de cancer ovarian.

Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre femeile din Marea Britanie folosesc pudra de talc pertnu igiena personală.

Cercetarea realizată pe un eşantion de 9.800 de femei arată însă că folosirea pe termen lung a acestui produs poate duce la apariţia inflamaţiilor în regiunea ovarelor, proces care favorizează dezvoltarea celulelor canceroase şi care creşte vizibil riscul de cancer ovarian.

Cancerul ovarian mai este denumit şi „ucigaşul tăcut” pentru că majoritatea victimelor nu prezintă simptome grave decât în momentul în care boala se află în stadii foarte avansate, când tratamentul are o rată de succes destul de redusă.

Pudra de talc conţine un tip de minerale uşoare care acţionează asupra organismului întocmai ca azbestul, substanţă extrem de nocivă ce generează o formă foarte agresivă de cancer pulmonar. Când este folosită pentru igiena intimă, particulele traversează tractul genital, ajungând în interiorul corpului, unde pot să supravieţuiască preţ de câţiva ani

 

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea