O treime dintre români consumă alimente ecologice, arată un nou studiu

30.06.2021
O treime dintre români consumă alimente ecologice, arată un nou studiu
Sursa foto: Shutterstock

Peste 30% dintre români includ în regimul lor alimente ecologice și că un comportament responsabil are impact pozitiv și asupra mediului înconjurător, conform datelor unui nou studiu Reveal Marketing.

Aceste alimente ecologice câștigă popularitate în toată Europa, inclusiv în România, unde tot mai mulți români încep să adopte un stil de viață mai sănătos. 

Tendința către un stil de viață sănătos este prezentă la 3 din 10 români și constă în dorința de a proteja mediul înconjurător (17%), de a face mai mult sport (15%), de a fi mai cumpătat (14%) și de a consuma alimente ecologice de câteva ori pe săptămână (32%).

Printre beneficiile consumului de alimente ecologice se numără:

 

Românii pun sănătatea familiei pe primul loc

32% dintre români pun sănătatea familiei pe primul loc, ceea ce îi determină să aleagă produse ecologice de 2-3 ori pe săptămână.

Ambalajul generat prin metode sustenabile a devenit un real interes pentru 61% dintre români, aceștia fiind interesați în egală măsură atât de ingredientele produselor alimentare, cât și a celor de îngrijire sau curățenie.

Pe lângă alimentație, românii dau dovadă de responsabilitate și prin inițiativa de a contribui la reducerea poluării si îmbunătățirea calității aerului (60%). 6 din 10 români declară că iau măsuri pentru a contribui la reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului.

Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt