O porţie de varză murată pe zi, doza zilnică de sănătate

Varza murată este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mâncărurilor, însă acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.
23.01.2014
O porţie de varză murată pe zi, doza zilnică de sănătate

Varza murată este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mâncărurilor, însă acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, informează mnn.com, citat de Mediafax.

Printre aceste beneficii se numără cantitatea mea de vitamina C conţinută ( o porţie pe zi asigură doza zilnică recomandată), proprietăţile anticancerigene (intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism) şi capacitatea de a lupta cu ulcerul peptic (s-a dovedit că sucul de varză crudă este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic).

De asemenea, s-a constatat că glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative, iar procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Eşti fericită? Vei trăi mai mult!
Eşti fericită? Vei trăi mai mult!
Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani
Recomandări: