O mână (la propriu) de ajutor pentru bolnavii de cancer în faza terminală

În perioada 10-12 octombrie va avea loc cea de-a 5-a ediţie a International Tattoo Convention, la Turbohalle (Blvd. Iuliu Maniu 220B), eveniment care reuneşte iubitori ai artelor imprimate...pe propriul corp.
O mână (la propriu) de ajutor pentru bolnavii de cancer în faza terminală

În perioada 10-12 octombrie va avea loc cea de-a 5-a ediţie a International Tattoo Convention, la Turbohalle (Blvd. Iuliu Maniu 220B),  eveniment care reuneşte iubitori ai artelor imprimate…pe propriul corp.

În cadrul evenimentului vor avea loc şedinţe de tatuaj realizate de cei mai faimoşi, talentaţi şi creativi artişti tatuatori ai lumii, precum şi concerte live, expoziţii de artă, haine, accesorii şi materiale de tatuaje şi body-piercing.

De asemenea, în cadrul Convenţiei, participanţii îi vor putea admira şi urmări la lucru pe Victor (44 ani) şi Gabriela Peralta (43 de ani), cuplul care a intrat, pentru al doilea an la rând, în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe modificări corporale de pe planetă. Cei doi au un salon de tatuaj în Argentina, unde execută tatuaje de aproape 20 de ani.

În seara de sâmbătă, 11 octombrie, va avea loc o acţiune caritabilă, unde participanţii sunt aşteptaţi să liciteze pentru o mână din silicon tatuată de către Costi Azoiţei (www.costi-tattoo.com), organizatorul evenimentului.

Licitaţia va porni de la 300 de euro, iar banii vor fi donaţi către Hospice Casa Speranţei, pentru că, spune Costi, „Noi preţuim fiecare clipă de viaţă!” – aceasta fiind şi deviza asociaţiei.

Aşa cum arta poate fi exprimată pe şevalet, la fel de bine oamenii pot alege să îşi imprime arta pe propriul trup într-un moment de cumpănă din viaţa lor, fie că este vorba de un eveniment tragic (pierderea cuiva drag) sau, din contră, de bucurie (naşterea unui copil).

“Am avut numeroase persoane care mi-au trecut pragul salonului tocmai pentru că aveau nevoie de o schimbare în astfel de momente. Mulţi aleg să îşi tatueze portretul copilului, alte persoane vor să acopere tatuaje mai vechi, care nu îi mai reprezintă. Au existat chiar şi cazuri când s-a dorit acoperirea unei cicatrici de care persoana se simţea complexată” spune Costi Azoiţei.

Cât priveşte vârsta celor care doresc să îşi facă un tatuaj, Costi ne spune că cel mai tânăr client a avut 16 ani (condiţia fiind să fie însoţit de un părinte) iar cel mai în vârstă a fost o doamnă de 75 de ani.

Aşadar, nu există limite de vârstă pentru cei care-şi doresc cu adevărat un tatuaj care să îi reprezinte!

Pentru mai multe detalii intraţi pe www.tattooconvention.ro.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică