O jurnalistă a fost diagnosticată cu cancer la tiroidă după ce un telespectator i-a observat un nodul la gât

27.12.2021
O jurnalistă a fost diagnosticată cu cancer la tiroidă după ce un telespectator i-a observat un nodul la gât
Foto: Twitter

O jurnalistă din Tampa Bay, Florida, a descoperit că suferă de cancer la tiroidă după ce o telespectatoare i-a semnalat că are o umflătură la gât pe care ar fi bine să o verifice.

Jurnalista Victoria Price povestește pe rețele sociale că a primit un e-mail de la o femeie care i-a observat un nodul pe gât. „Mi-a spus că îi amintește de nodulul ei. În cazul ei a fost cancer. Se pare că și în cazul meu”, scrie Health.

Chiar dacă diagnosticul femeii a durat mai mult din cauza crizei din sănătate provocate de COVID, ea a reușit să se opereze și să-și scoată nodulul, tiroida și o parte din nodulii limfatici din zonă.  Medicii speră că aceasta va fi prima și ultima intervenție pe care va fi nevoită să o facă pentru acest diagnostic.

De asemenea, reporterul a scăpat fără chimioterapie.

În timp ce unii dintre internauți au spus că umflătura nu este atât de evidentă, Price le-a răspuns că aceasta „nu este foarte evidentă, decât dacă te uiți special după ea”.

„Tumoarea se afla în mijlocul tiroidei, împingând glanda în relief”, spune jurnalista, care îi este acum extrem de recunoscătoare femeii care i-a semnalat problemă.

Foto: Instagram

Cancerul de tiroidă este deseori diagnosticat la tineri

Cancerul tiroidian reprezintă o proliferare necontrolată a celulelor glandei tiroidiene, cu formarea unor tumori ce pot să trimită grupuri de celule cu aceleaşi caracteristici la distanţă.

Simptomele cancerului de tiroidă sunt deseori destul de subtile.

Simptomatologia cancerului este variată. ,,Unii pacienţi sunt asimptomatici,  în timp ce alţii acuză modificări de relief ale gâtului, cu progresie mai rapidă sau mai lentă. Există de multe ori o guşă (creşterea în volum a glandei tiroide) preexistentă, cu observarea accelerării creşterii unui anumit nodul. În cazul cancerului tiroidian, nodulii palpabili sunt de consistenţă crescută, uneori duri, alteori aderenţi la ţesuturile din jur, spre deosebire de nodulii benigni care sunt mai elastici şi mai mobili’’, spune medicul endocrinolog Magda Băjenaru pentru CSID.

În cazul în care în urma creşterii nodului suspect se comprimă structurile vecine, pot apărea şi alte modificări:

  • înghiţirea greoaie a alimentelor cu consistenţă crescută, care apare prin compresia esofagului,
  • disfonia (răguşeala) în urma afectării nervilor laringei. De asemenea, pot să apară tulburări respiratorii, prin invazia căilor respiratorii superioare.

În majoritatea cazurilor, pacienţii cu cancer tiroidian nu au funcţia tiroidiană modificată, dar pot exista şi pacienţi care să aibă:

  • hipotiroidie (lentoare în gândire cu somn neodihnitor, intoleranţă la frig, umflarea pleoapelor, uscarea tegumentelor, extremităţilor, constipaţie, uneori şi tulburări de menstruatie) sau
  • hipertiroidie (pierdere ponderală, cu creşterea apetitului şi aportului alimentar, insomnii, palpitaţii, intoleranţă la căldură, transpiraţie excesivă, accelerarea tranzitului intestinal).
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Posea: alimente permise în diabet