O femeie de 25 de ani a născut 9 bebeluși, spre surprinderea medicilor

07.05.2021
O femeie de 25 de ani a născut 9 bebeluși, spre surprinderea medicilor
O femeie din Mali a născut 9 copii/ Foto: Pexels

O femeie în vârstă de 25 de ani, din Mali, a născut 9 bebeluși – cu doi mai mult decât detectaseră medicii în timpul ecografiilor.

Femeia a fost transportată în Maroc înainte de naștere pentru a se asigura că primește îngrijirea corespunzătoare, potrivit BBC.

Pentru nașterea considerată de experți „extrem de rară, excepțională” a fost întocmită o echipă formată din 10 medici și 25 de paramedici care au asistat aducerea pe lume a bebelușilor prematuri.

Doi dintre copii cântăresc între 500 de grame și un kilogram și vor fi ținuți în incubator timp de două sau trei luni, spun medicii.

Cel mai des sarcinile multiple de genul acesta apar în urma tratamentelor de fertilizate, deși în cazul femeii din Mali nu este cunoscut acest aspect.

Tânăra ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți bebeluși născuți într-o sarcină.

În 2009, o femeie din SUA a intrat în Guinness Book după ce a născut 8 copiii dintr-o sarcină.

Au mai fost cazuri de nonupleți – o femeie din Australia în 1971 și o altă femeie din Malaezia în 1999 – însă niciunul dintre bebeluși nu a supraviețuit mai mult de câteva zile.

Octupleții americanei au crescut și au acum 12 ani. Aceștia au fost concepuți cu ajutorul fertilizării in vitro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee