O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

18.03.2021 | Paula Rotaru
O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

O femeie care lucrează în sectorul medical a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID Moderna, cu 3 săptămâni înainte de a naște, scrie csbsnews.com.

Medicii au detectat anticorpi neutralizanți COVID în sângele cordonului ombilical al nou-născutului, după naștere. Cercetătorii spun că mai sunt necesare studii pentru a afla cum poate oferi protecție nou-născuților vaccinarea maternă împotriva coronavirusului.

Primul caz de copil născut cu anticorpi neutralizanți COVID

Acesta este primul caz cunoscut de nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID după ce mama sa a primit vaccin cu câteva săptămâni înainte de naștere.

Doi pediatri din Boca Raton au detaliat rezultatele într-un raport ce urmează să fie publicat în curând.

Medicii spun că o femeie ce lucra în sectorul medical în linia întâi, gravidă în 36 de săptămâni, a primit prima doză de vaccin COVID-19 Moderna în ianuarie.

Ea a născut o fetiță sănătoasă 3 săptămâni mai târziu și cercetătorii au obținut o probă de sânge din cordonul ombilical al fetiței pentru a determina dacă au fost transferați anticorpi de la mamă la copil, lucru care se întâmplă și cu alte vaccinuri administrate în sarcină.

Raportăm primul caz cunoscut al unui nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID detectabili în sângele cordonului ombilical după vaccinarea maternă. Este un caz din miile de cazuri de nou-născuți ce vor fi născuți de mame care au fost vaccinate în cursul lunilor următoare, spun cercetătorii.

Cercetătorii mai spun că femeia a primit a doua doză de vaccin după naștere, conform schemei de vaccinare, la 28 de zile după prima doză.

Aceștia adaugă că mai sunt necesare studii pentru a afla cum vaccinarea maternă împotriva coronavirusului poate oferi oarecare protecție nou-născuților împotriva virusului.

Rugăm cercetătorii să creeze registre de gravide și femei care alăptează pentru a evalua eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19 la aceste femei și la copiii lor, spune raportul preliminar.

Recomandări:
Glioblastomul, tratat cu ajutorul unei căști magnetice care distruge celulele canceroase
Glioblastomul, tratat cu ajutorul unei căști magnetice care distruge celulele canceroase
Diabetul de tip 1 poate fi ereditar? Ce spun experții
Diabetul de tip 1 poate fi ereditar? Ce spun experții