O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

18.03.2021 | Paula Rotaru
O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

O femeie care lucrează în sectorul medical a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID Moderna, cu 3 săptămâni înainte de a naște, scrie csbsnews.com.

Medicii au detectat anticorpi neutralizanți COVID în sângele cordonului ombilical al nou-născutului, după naștere. Cercetătorii spun că mai sunt necesare studii pentru a afla cum poate oferi protecție nou-născuților vaccinarea maternă împotriva coronavirusului.

Primul caz de copil născut cu anticorpi neutralizanți COVID

Acesta este primul caz cunoscut de nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID după ce mama sa a primit vaccin cu câteva săptămâni înainte de naștere.

Doi pediatri din Boca Raton au detaliat rezultatele într-un raport ce urmează să fie publicat în curând.

Medicii spun că o femeie ce lucra în sectorul medical în linia întâi, gravidă în 36 de săptămâni, a primit prima doză de vaccin COVID-19 Moderna în ianuarie.

Ea a născut o fetiță sănătoasă 3 săptămâni mai târziu și cercetătorii au obținut o probă de sânge din cordonul ombilical al fetiței pentru a determina dacă au fost transferați anticorpi de la mamă la copil, lucru care se întâmplă și cu alte vaccinuri administrate în sarcină.

Raportăm primul caz cunoscut al unui nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID detectabili în sângele cordonului ombilical după vaccinarea maternă. Este un caz din miile de cazuri de nou-născuți ce vor fi născuți de mame care au fost vaccinate în cursul lunilor următoare, spun cercetătorii.

Cercetătorii mai spun că femeia a primit a doua doză de vaccin după naștere, conform schemei de vaccinare, la 28 de zile după prima doză.

Aceștia adaugă că mai sunt necesare studii pentru a afla cum vaccinarea maternă împotriva coronavirusului poate oferi oarecare protecție nou-născuților împotriva virusului.

Rugăm cercetătorii să creeze registre de gravide și femei care alăptează pentru a evalua eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19 la aceste femei și la copiii lor, spune raportul preliminar.

Recomandări:
Fără mască în aer liber din 15 mai. Ce alte restricții sunt eliminate
Fără mască în aer liber din 15 mai. Ce alte restricții sunt eliminate
Starea de bine este influențată de alimentație și de somn
Starea de bine este influențată de alimentație și de somn