O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

18.03.2021
O femeie a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit vaccinul în sarcină

O femeie care lucrează în sectorul medical a născut un copil cu anticorpi neutralizanți COVID după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID Moderna, cu 3 săptămâni înainte de a naște, scrie csbsnews.com.

Medicii au detectat anticorpi neutralizanți COVID în sângele cordonului ombilical al nou-născutului, după naștere. Cercetătorii spun că mai sunt necesare studii pentru a afla cum poate oferi protecție nou-născuților vaccinarea maternă împotriva coronavirusului.

Primul caz de copil născut cu anticorpi neutralizanți COVID

Acesta este primul caz cunoscut de nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID după ce mama sa a primit vaccin cu câteva săptămâni înainte de naștere.

Doi pediatri din Boca Raton au detaliat rezultatele într-un raport ce urmează să fie publicat în curând.

Medicii spun că o femeie ce lucra în sectorul medical în linia întâi, gravidă în 36 de săptămâni, a primit prima doză de vaccin COVID-19 Moderna în ianuarie.

Ea a născut o fetiță sănătoasă 3 săptămâni mai târziu și cercetătorii au obținut o probă de sânge din cordonul ombilical al fetiței pentru a determina dacă au fost transferați anticorpi de la mamă la copil, lucru care se întâmplă și cu alte vaccinuri administrate în sarcină.

Raportăm primul caz cunoscut al unui nou-născut cu anticorpi neutralizanți COVID detectabili în sângele cordonului ombilical după vaccinarea maternă. Este un caz din miile de cazuri de nou-născuți ce vor fi născuți de mame care au fost vaccinate în cursul lunilor următoare, spun cercetătorii.

Cercetătorii mai spun că femeia a primit a doua doză de vaccin după naștere, conform schemei de vaccinare, la 28 de zile după prima doză.

Aceștia adaugă că mai sunt necesare studii pentru a afla cum vaccinarea maternă împotriva coronavirusului poate oferi oarecare protecție nou-născuților împotriva virusului.

Rugăm cercetătorii să creeze registre de gravide și femei care alăptează pentru a evalua eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19 la aceste femei și la copiii lor, spune raportul preliminar.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Valentina Boantă, SANADOR: schema de vaccinare a copiilor
Recomandări:
Nu lua iod preventiv! Ce simptome grave determină excesul de iod
Nu lua iod preventiv! Ce simptome grave determină excesul de iod
Boala Alzheimer, depistată cu acuratețe 100% de un test cutanat minim invaziv
Boala Alzheimer, depistată cu acuratețe 100% de un test cutanat minim invaziv