O brânză din România recunoscută de Uniunea Europeană pentru unicitate

Telemeaua este iubită de români şi prezentă cel puţin o dată pe săptămână în meniul oricărei familii. Un loc special în preferinţe îl ocupă telemeaua de Sibiu.
O brânză din România recunoscută de Uniunea Europeană pentru unicitate
O brânză din România recunoscută de Uniunea Europeană pentru unicitate, foto MADR

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag figurează de ieri în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că 7 produse alimentare româneşti figurează până în prezent în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate. Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnaţi de Pleşcoi şi Telemea de Ibăneşti, Telemea de Sibiu.

Telemeau de Sibiu se maturează minimum 21 de zile

Laptele folosit pentru fabricarea produsului ”Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în zona geografică delimitată şi hrănite în principal pe păşune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creştere şi alimentaţie a animalelor, precum şi tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă şi contribuie la asigurarea caracteristicilor şi calităţii produsului ”Telemea de Sibiu”. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens şi plăcut, discret acrişor, sărat, care după degustare lasă o senzaţie onctuoasă. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.

Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?
Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?