O asistentă a folosit vaccin cu soluție salină în loc de vaccin anti-COVID. Peste 8.600 de persoane au primit vaccinul fals

11.08.2021
O asistentă a folosit vaccin cu soluție salină în loc de vaccin anti-COVID. Peste 8.600 de persoane au primit vaccinul fals
Sursa foto: Shutterstock

Peste 8.600 de persoane din Germania au primit un vaccin cu soluție salină în loc de vaccinul anti-COVID. O asistentă le-ar fi injectat intenționat vaccinul fals la un centru de vaccinare din Friesland, în lunile martie și aprilie ale acestui an, potrivit Axios.

Oamenii au fost păcăliți că au fost vaccinați anti-COVID. De fapt, asistenta le-a injectat acestora un vaccin cu soluție salină (ser fiziologic), inofensivă pentru sănătate, dar fără niciun efect împotriva noului coronavirus, punându-i pe aceștia în pericol.

Autoritățile au făcut apel ca persoanele care au primit acel vaccin cu soluție salină, majoritatea vârstnice și cu probleme de sănătate, să revină la vaccinare.

Asistenta nu și-a justificat gestul șocant de a vaccina oamenii cu ser fiziologic, expunându-i astfel, intenționat, riscului de a se îmbolnăvi de COVID-19. Însă pagina ei de Facebook pare să indice motivul. Femeia posta frecvent mesaje în care se declara împotriva vaccinării anti-COVID.

Am rămas fără cuvinte. Sunt foarte șocat de acest eveniment, a declarat Sven Ambrosy, consilier local, care a făcut apel către persoanele vaccinate cu soluție salină să vină să se vaccineze din nou.

Între timp, tot în Germania, mai exact în Sonnenberg, un oraș din landul Turingia, a început campania „cârnați pentru imunizare”, potrivit RTL Today.

Oficialii au observat că rata de vaccinare din acest oraș este foarte scăzută, așa că le-au promis celor care vor veni să se vaccineze anti-COVID că vor primi o porție generoasă de cârnați, cum altfel, Thuringer. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Numărul doritorilor de vaccin (și de cârnați gratis) aproape că s-a dublat. Oamenii au venit la centrul de vaccinare cu noaptea-n cap și s-au așezat la coadă pentru vaccin încă de la ora 5:30 dimineața, când grătarele nici nu erau încinse.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex