Nu intraţi în piscină din cauza celor ce urinează în apă? Există ceva şi mai grav decât asta!

Dacă doar posibilele urme de urină vă opresc de la a face o baie bună într-o piscină publică, aflaţi că există un detaliu şi mai "înfricoşător"! Specialiştii americani susţin că în apa bazinelor pentru scăldat nu există doar urme de urină, dar şi de materii fecale!
24.05.2013
Nu intraţi în piscină din cauza celor ce urinează în apă? Există ceva şi mai grav decât asta!
Dacă doar posibilele urme de urină vă opresc de la a face o baie bună într-o piscină publică, aflaţi că există un detaliu şi mai „înfricoşător”! Specialiştii americani susţin că în apa bazinelor pentru scăldat nu există doar urme de urină, dar şi de materii fecale!
 
Dezgustător, dar adevărat! În apa piscinelor publice nu există doar urme de urină, semn că unele persoane nu se mai deranjează să-şi facă nevoile în locuri special amenajate pentru acest lucru, însă se pare că se găsesc şi urme de materii fecale.
Specialiştii americani susţin că nu este nevoie ca cineva să îşi golească intestinele în apă pentru ca aceasta să se contamineze ci vorbim, mai degrabă, de o igienă deficitară.
 
Practic, se pare că multe persoane nu au obiceiul de a-şi face toaleta local, după ce au avut scaun, astfel că intrând în apă o contaminează.
Desigur, nu este de ajuns ca o singură persoană să fie certată cu igiena pentru ca în apă să apară urme de materii fecale la microscop, de unde rezultă un adevăr îngrijorător: cele mai multe persoane care merg la piscine publice (bazine, stranduri) nu obişnuiesc să se spele după ce defechează.
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

3 mituri despre acnee
3 mituri despre acnee
Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator