Noutăți editoriale, cărți bune de citit în vacanța de Crăciun sau de cadouri

Sărbătorile de Crăciun de apropie, iar dacă vrei să te relaxezi puțin în această perioadă citind sau cauți niște cărți nou apărute pentru cadouri, iată câteva propuneri.
11.12.2020
Noutăți editoriale, cărți bune de citit în vacanța de Crăciun sau de cadouri

Vrei o carte despre o aventură incitantă, cu suspans, o carte tip fantasy ori un thriller psihologic, poate o biografie a unei celebrități sau doar ceva util cu sfaturi practice? Vezi în continuare 6 cărți din care poți alege.

MANUALUL MARTHEI – Cum să faci (aproape) totul, de Martha Stewart

„Atrăgător din punct de vedere vizual și plin de idei care te inspiră și instrucțiuni clare, acest manual încântător de util va fi un element de bază în biblioteca oricărui fan al Marthei Stewart.“, Publishers Weekly

„Cel mai recent compendiu oferă tot ceea ce vă puteți aștepta de la un manual Stewart – un design curat și elegant, împreună cu instrucțiuni detaliate. Pentru toți cei cu experiențe similare de bricolaj și pentru oricine dorește să înceapă.“ Meagan Storey, Library Journal

Cine nu a auzit de Martha Stewart? Una dintre cele mai cunoscute, dar și mai controversate femei de afaceri din Statele Unite ale Americii, guru al stilului de viață luxos, dar și al bunului gust, model de reușită în viață, autoare a peste 100 de cărți, despre gătit, amenajări interioare, sfaturi culinare și de grădinărit.

Manualul Marthei este o carte practică, plină e idei și instrucțiuni – cum să așezi masa, cum să îngrijești plantele din casă, cum să îți decorezi casa pentru fiecare ocazie și multe altele. Indiferent dacă organizezi, sărbătorești ceva, faci curățenie, decorezi, Martha Stewart a testat și a oferit soluții utile însoțite de o mulțime de fotografii spectaculoase care te vor ajuta să faci – aproape – totul singur.

MARTHA STEWART a fost pe rând model, broker pe Wall Street, autoare și acum controlează un imperiu media. În ultimele două decenii, a deținut o poziție importantă în industria editorial americană, ca autor, redactor al unei reviste naționale de gospodărie, gazdă a două emisiuni populare de televiziune și purtător de cuvânt pentru K-Mart. În 2001, a fost numită a treia cea mai puternică femeie din America de către Ladies Home Journal. Publicată de Editura Rao.

DIN SUFLET – Demi Moore

O destăinuire sinceră a supraviețuirii câștigate cu greu.“, Kirkus Reviews

Celebra actriță americană Demi Moore, îndrăgită de public pentru filme ca “Propunere indecentă” și “Fantoma mea iubită”, se deschide cititorilor prin cartea sa plină de detalii intime și emoționante. Oare drumul său către success a fost unul simplu? Răspunsul îl aflăm cu toții chiar de la Demi Moore, care ne invite în lumea ei scandaloasă, traumatizantă, dar și plină de împliniri.

carte Demi Moore

Povestea actriței este un adevărat roller coaster: de la o copilărie plină de nesiguranță și îndoieli, o relație tumultuoasă cu mama sa la succes și faimă, iar de la success și faimă la incertitudinea că este o mamă și o actriță bună. Confesiunea aduce cu ea reflectări asupra imaginii de sine care este pusă adesea sub semnul criticii exterioare. Lumea efervescentă a Hollywoodului poate distorsiona într-o clipă realitatea, iar ceea ce înseamnă succes este adesea o luptă continuă pentru supraviețuire, după cum ne dezvăluie actrița.

DEMI MOORE, faimoasa actriță de la Hollywood, și a făcut debutul în film în 1981. Rolul ei principal în Fantoma mea iubită, filmul cu cele mai mari încasări din acel an, i a adus o nominalizare la Globul de Aur.

În 1996, Moore a devenit cel mai bine plătită actriță din istoria filmului, când a primit un onorariu de 12,5 milioane de dolari pentru rolul din filmul Striptease. Viața ei personală a fost larg mediatizată, în special căsătoriile ei cu actorii Bruce Willis și Ashton Kutcher. Ea și Willis au trei fiice împreună: Rumer, Scout și Tallulah. Carte publicată de Editura Rao.

SOȚIILE, de Tarryn Fisher

„În spatele ideii de poligamie se ascunde un profund misoginism”

Poligamia este, în ultimii ani, un subiect din ce în ce mai prezent în jurnalele de știri din Statele Unite, iar acesta e și motivul pentru care Tarryn Fisher a scris romanul Soțiile, „o carte care e interesantă mai ales pentru femei”, după cum spune autoarea.

Publicat de Editura Trei, Soțiile este un thriller psihologic cu un subiect neconvențional. Crimele sau violența fizică de orice alt tip nu se regăsesc într-o proporție considerabilă în carte, în schimb autoarea americană mânuiește abil planul realității cu cel al unei realități alternative și își conduce cititorii în zonele cele mai întunecoase ale psihicului uman.

SOȚIILE, de Tarryn Fisher, Editura RAO

De ce se întâmplă așa ceva? Cum e posibil? Prin romanul Soțiile am încercat să-mi răspund mie însămi la toate aceste întrebări” spunea Tarryn Fisher pentru Book Clubbish. „Și astfel am ajuns la concluzia că în spatele ideii de poligamie se ascunde un profund misoginism”.

Concluzia scriitoarei americane, autoare a 12 bestselleruri este una paradoxală, tocmai pentru că unul dintre personajele centrale ale romanului ei, Seth, pare a iubi prea mult femeile: are trei soții.

Narat la persoana I de cea de-a doua soție a lui Seth, Joi, thrillerul Soțiile conduce cititorul încă de la primele pagini într-o zonă ambiguă din punct de vedere moral. Fiecare dintre cele trei soții știe de existența celorlalte, este pusă la curent cu detaliile vieții „de familie”, însă nu cunoaște nici numele real și nici nu are voie să le întâlnească pe celelalte. Fiecare dintre ele trebuie să se mulțumească cu ziua din săptămână pe care o are alocată. Relația de „plăcere și sclavie” este tolerată de Joi până în ziua când găsește un bilet de la doctor pe numele unei tinere care ar putea fi soția lui Seth. Joi pornește pe cont propriu o investigație despre viața reală a soțului ei, care are un efect de bulgăre de zăpadă. Dezvăluiri, revelații, schimbări dramatice de situație se acumulează unele peste altele, intriga thrillerului pornește într-o direcție cu totul nouă doar pentru a conduce la un deznodământ care contrazice tot ce și-ar fi putut imagina cititorii.
Tarryn Fisher se dovedește o adevărată maestră a thrillerului psihologic, deși, din punctul său de vedere, „toate thrilerele sunt psihologice”. Dar în Soțiile este vorba despre ceva mai mult.

În interviul acordat Book Clubbish, Tarryn Fisher vorbea și despre calitățile unui thriller excepțional: „Personaje interesante, o intrigă puternică și, cel mai important lucru, trebuie să fii un pic nebun și tu, ca scriitor!”. Aflată la al doisprezecelea bestseller din cariera ei, Tarryn Fisher aduce odată cu apariția romanului Soțiile un element în plus față de descrierea de mai sus. Scriitoarea americană este o creatoare excepțională de atmosferă. Terifiantă cu adevărat în thrillerul său nu este intriga propriu-zisă, ci atmosfera psihotică, profund tulburătoare, care va însoți cititorul multe zile după ce a terminat de citit cartea.

PROTOCOLUL VARȘOVIA, Seria Cotton Malone, de Steve Berry

PROTOCOLUL VARȘOVIA, Seria Cotton Malone, de Steve Berry, Editura Rao„Un alt amestec extraordinar de istorie și emoții.“, Library Journal

„Berry împletește istoria fascinantă a Poloniei cu politica prezentului, oferind un roman care este incitant și actual.“, Associated Press

„Berry reușește să demonstreze, încă o dată, că este cel mai bun când vine vorba despre o aventură înțesată de detalii istorice.“, Publishers Weekly

Malone, fost agent de informații al Departamentului de Justiție, care deține acum un anticariat în Copenhaga, este în Belgia pentru a participa la cel mai mare târg de carte antică din Europa.

Când trei bărbați fură o relicvă, acțiunea se precipită și Malone este aruncat intr o luptă sângeroasă între trei națiuni pentru un secret care, dacă este dezvăluit, ar putea schimba echilibrul de putere în Europa.

De pe străduțele cu parfum de epocă ale orașului Bruges, din Belgia, până la interioarele elegante ale Castelului Wawel, din Polonia, și în adâncurile unei uriașe mine de sare, romanul vă poartă într-o aventură plină de surprize, în care singura necunoscută rămâne… Protocolul Varșovia.

STEVE BERRY s a născut și a crescut în Georgia. A absolvit Școala de Drept „Walter F. George“ de la Universitatea Mercer și a fost avocat timp de 30 de ani. Este autor de bestselleruri internaționale, cărțile lui fiind traduse în 40 de limbi și vândute în 51 de țări, cu un tiraj de peste 2 500 000 de exemplare.

INIMA IERNII, Seria Roata Timpului, de Robert Jordan

INIMA IERNII, Seria Roata Timpului, de Robert Jordan, Editura RaoRoata Timpului a devenit în scurt timp saga americană fantasy care a definit un gen. Este o poveste fantastică, rareori egalată și aproape nedepășită în limba engleză.“, Chicago Sun-Times

„Jordan a ajuns să domine lumea pe care Tolkien a început să o dezvăluie.“, The New York Times

Editată de Editura Rao, a noua carte a seriei Roata Timpului, volumul îi prezintă pe eroul Perrin Aybara și pe urmașii săi care îi urmăresc pe membrii clanului Shaido Aiel, care i‑au răpit soția, Faile Bashere, în timp ce Elayne Trakand încearcă să‑i suprime pe nobilii rebeli. Perrin o caută cu disperare pe Faile. Împreună cu Elyas Machera, Berelain, Profetul și o „armată“ amestecată, formată din forțe disparate, el se deplasează prin țară.

JAMES OLIVER RIGNEY JR., cunoscut sub pseudonimul ROBERT JORDAN, a fost un autor american de romane în genul epic fantasy. S‑a născut la Charleston, Carolina de Sud, în 1948 și a murit în anul 2007. Jordan a devenit un fenomen internațional cu seria sa fantasy, Roata Timpului, ce cuprinde 14 volume. Pentru activitatea lui publicistică și pentru o viață pusă în slujba literaturii, i s‑a acordat un doctorat onorific de către Universitatea Militară Citadel, în 1999.

CHANEL NO 5, Biografie neautorizată, de Marie-Dominique Lelièvre

CHANEL NO 5, de Marie-Dominique Lelièvre, Editura RaoJurnalista Marie-Dominique Lelièvre porneşte într-o călătorie de descoperire a misterului creat în jurul legendarului parfum Chanel NO 5 şi a muzei acestuia, Coco Chanel. Nimic nu este simplu în lumea celor celebri şi bogaţi, ne spune scriitoarea, conducându-ne prin labirintul evenimentelor şi al personalităţilor epocii.

Pe lângă detalii surprinzătoare despre originea parfumului, a compoziţiei acestuia, a mecanismelor de fabricare, vânzare şi publicitate a legendarului Chanel 5, cititorul este introdus în atmosfera efervescentă din perioada interbelică şi în cea tensionată şi complicată a celui de-al Doilea Război Mondial. După război, graţie geniului comercial al fraţilor Wertheimer, parfumul Chanel NO 5 va cuceri inimile femeilor din Statele Unite şi din toate colţurile lumii. La un secol de la crearea parfumului, Chanel NO 5 îşi păstrează farmecul şi identitatea şi în zilele noastre.

MARIE-DOMINIQUE LELIÈVRE este jurnalistă şi autoare de romane, dar şi de biografii precum cele ale lui Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent, Françoise Sagan. În anul 2008 a primit Premiul Grand Prix de l’héroïne Madame Figaro de la biographie.

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea
Recomandări:
3 criterii prin care deosebești demența de îmbătrânirea normală
3 criterii prin care deosebești demența de îmbătrânirea normală
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?