Nou in manualul de medicina: depresia Facebook la adolescenti

"Depresia Facebook" apare ca urmare a vizionarii pozelor si status-urilor unor persoane care par mai fericite decat cel care le vede in acel moment.
Nou in manualul de medicina: depresia Facebook la adolescenti
Noutati in manualul de medicina: depresia Facebook la adolescenti

Este un fapt stiut ca majoritatea adolescentilor detin un cont pe o retea de socializare precum Facebook. In principiu, pentru cei mai multi ar trebui sa fie o distractie, o modalitate simpla de a pastra legatura si de a afla ce se intampla cu prietenii. Insa noi cercetari arata ca un numar tot mai mare de tineri ce devin obsedati de astfel de site-uri pot ajunge sa aiba probleme.

Academia Americana de Pediatrie avertizeaza parintii de aparitia unei noi probleme intitulata „depresia Facebook”. Ea apare ca urmare a vizionarii pozelor si status-urilor unor persoane care par mai fericite decat cel care le vede in acel moment.

„Atunci cand eu stau in casa si sunt trista ca nu am ce sa fac si vad ca alti prieteni se duc si petrec fara mine, intru intr-o stare asemanatoare cu depresia” , povesteste eleva de liceu Elizabeth Kisch.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit
Recomandări: