Noi tratamente promitatoare contra lupusului

Rezultatele promitatoare obtinute de doua tratamente experimentale europene contra maladiei lupus - un vaccin potential si administrarea de vitamina D in doze ridicate - au fost prezentate la conferinta anuala organizata de Mediafax.
  • Publicat:
Noi tratamente promitatoare contra lupusului
Noi tratamente promitatoare contra lupusului

Rezultatele promitatoare obtinute de doua tratamente experimentale europene contra maladiei lupus – un vaccin potential si administrarea de vitamina D in doze ridicate – au fost prezentate la conferinta anuala organizata de Mediafax.

Vaccinul realizat de compania de biotehnologie franceza Neovacs vizeaza neutralizarea unei proteine, denumita interferon alfa (IFNa), care joaca un rol cheie in regularizarea sistemului imunitar si al bolii lupus, o maladie autoimunitara cronica, care le afecteaza in special pe femeile tinere.

Savantii europeni au realizat un studiu clinic pe 28 de persoane suferind de lupus – in faze usoare sau moderate ale bolii. Ei au administrat patru doze de vaccin (IFNa-Kinoide) celor mai multi dintre participanti, iar ceilalti pacienti au primit un placebo.

Rezultatele, dupa cum explica medicul Frederic Houssiau, directorul serviciului de reumatologie de la Université Catholique de Louvin din Bruxelles, coordonatorul acestui studiu, „au demonstrat o eficienta de 100% in ceea ce priveste inducerea de anticorpi anti-interferon alfa si o reducere a supramanifestarii genelor asociate cu productia de interferon alfa si cu declansarea lupusului”.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult
Kate Middleton, insarcinata?
Kate Middleton, insarcinata?
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă