“Naşul” din “Clanul Soprano” a trecut în nefiinţă la doar 51 de ani

Actorul american James Gandolfini, celebru pentru rolul Tony Soprano din serialul HBO "Clanul Soprano", a decedat la vârsta de 51 de ani, în Italia, a anunţat miercuri presa americană, relatează AFP, citată de Mediafax. Actorul a murit în urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety şi TMZ. Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla în Italia pentru a participa la un festival de film organizat în Sicilia.
20.06.2013
“Naşul” din “Clanul Soprano” a trecut în nefiinţă la doar 51 de ani

Actorul american James Gandolfini, celebru pentru rolul Tony Soprano din serialul HBO „Clanul Soprano”, a decedat la vârsta de 51 de ani, în Italia, a anunţat miercuri presa americană, relatează AFP, citată de Mediafax.

Actorul a murit în urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety şi TMZ. Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla în Italia pentru a participa la un festival de film organizat în Sicilia.

James Gandolfini a devenit celebru cu rolul „naşului” din „Clanul Soprano”, care a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga a unei familii de mafioţi din New Jersey, difuzat în Statele Unite pe 11 iunie 2007, a fost urmărit de mai multe milioane de spectatori. Pentru că ultimul episod al serialului nu a dat lămuriri exacte despre destinul „naşului”, mulţi au speculat că va urma un lungmetraj, însă producătorii au negat acest lucru.

Calificat de New York Times ca, „poate, cea mai mare operă a culturii americane din ultimii 25 de ani”, serialul „Clanul Soprano” a obţinut, de la crearea sa în 1999, cu 126 nominalizări şi 21 premii Emmy, dar şi cinci Globuri de Aur.
Gandolfini a câştigat pentru rolul lui Tony Soprano 3 premii Emmy şi un Glob de Aur. La începutul lunii iunie, „Clanul Soprano” a fost desemnat serialul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, într-un top alcătuit de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America).

 

Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: metode eficiente de a ne menține creierul sănătos
Recomandări: