Motivul surprinzător pentru care fumătorii ar renunţa la acest viciu

Surpriză sau nu, fumătorii nu prea se tem de cancer, ci mai degrabă de riduri şi de posibilitatea de a deveni impotenţi, după cum sugerează un studiu al experţilor britanici. Grafica de pe pachetele de ţigări nu are chiar efectul pe care se miza, şi anume acela de a înspăimânta fumătorul şi a-l determina să renunţe la acest viciu în favoarea sănătăţii sale.
Motivul surprinzător pentru care fumătorii ar renunţa la acest viciu

Surpriză sau nu, fumătorii nu prea se tem de cancer, ci mai degrabă de riduri şi de posibilitatea de a deveni impotenţi, după cum sugerează un studiu al experţilor britanici.
Grafica de pe pachetele de ţigări nu are chiar efectul pe care se miza, şi anume acela de a înspăimânta fumătorul şi a-l determina să renunţe la acest viciu în favoarea sănătăţii sale.

De aceea, oamenii de ştiinţă au căutat noi metode prin care să îi ajute pe fumători să realizeze că fumatul este un obicei extrem de toxic şi negativ pentru corpul lor, ajungând astfel la concluzia că, de fapt, dacă avertizezi o femeie că va avea riduri dacă fumează, şi un bărbat că va deveni impotent, aceştia vor fi foarte receptivi şi vor renunţa mult mai uşor decât persoanele care se uită pur şi simplu la o imagine respingătoare cu plămânii afectaţi de tutun.

Deci, identificarea personalizată a fumătorului pe pachetul de ţigări va avea un impact mult mai puternic.
În concluzie, autorii studiului spun că această descoperire ar putea duce la mesaje ţintite pe pachetele de ţigări, la modul că efectul negativ asupra pielii va fi transpus într-o imagine pe pachetele care sunt cumpărate în mare parte de femei, iar imaginile care lovesc în “bărbăţie” se vor afla pe pachetele cumpărate frecvent de către sexul tare.

Studiul detaliat şi concluziile acestuia au fost publicate în cea mai recentă ediţie a revistei Health Education Journal.


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate