Morcovul, un aliat împotriva cancerului de prostată

Legumele şi, în general, alimentele bogate în vitamina A, printre care se numără şi morcovii, ar putea încetini evoluţia celulelor bolnave în cazul cancerului de prostată, sugerează experţii de la Unversitatea York.
Morcovul, un aliat împotriva cancerului de prostată

Legumele şi, în general, alimentele bogate în vitamina A, printre care se numără şi morcovii, ar putea încetini evoluţia celulelor bolnave în cazul cancerului de prostată, sugerează experţii de la Universitatea York.

În urma unor experimente realizate pe eşantioane reprezentative de participanţi, s-a descoperit că un regim alimentar bogat în vitamina A poate fi cheia în tratamentul eficient al cancerului de prostată.

Oamenii de ştiinţă au observat că acidul retinoic, un compus chimic din morcovi, are capacitatea de a reduce numărul celulelor canceroase şi de a împiedica răspândirea acestora în jurul ţesutului afectat.

În afară de morcovi, vitamina A mai poate fi găsită în cantităţi mari în compoziţia cartofilor dulci şi a legumelor cu frunze verzi, în pepenele galben, caise, prune, portocale şi lapte de vacă.