Mişcarea după vârsta de 30 de ani. Ce exerciţii trebuie să evităm?

Evitaţi sporturile care presupun prea multă agitaţie şi pun presiune pe articulaţiile picioarelor, căci odată distrus cartilajul, acesta nu se mai reface. Femeile trecute de vârsta de 37 de ani trebuie să acorde o atenţie deosebită încheieturilor, mai cu seamă că există o tendinţă naturală de a pierde o bună cantitate din fluidele care se găsesc în articulaţii, ajungându-se astfel la afecţiuni precum osteoartrita.
04.07.2013
Mişcarea după vârsta de 30 de ani. Ce exerciţii trebuie să evităm?

Evitaţi sporturile care presupun prea multă agitaţie şi pun presiune pe articulaţiile picioarelor, căci odată distrus cartilajul, acesta nu se mai reface.

Femeile trecute de vârsta de 37 de ani trebuie să acorde o atenţie deosebită încheieturilor, mai cu seamă că există o tendinţă naturală de a pierde o bună cantitate din fluidele care se găsesc în articulaţii, ajungându-se astfel la afecţiuni precum osteoartrita.

Aşadar, când aţi ajuns în preajma pre/menopauzei, evitaţi săritul coardei, alergatul şi orice altă activitate care solicită în mod agresiv picoarele.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români
Recomandări: