Migrena se lasa mostenire

Primul factor de risc genetic asociat cu for­mele obisnuite de migrena a fost des­co­pe­rit de geneticieni, fapt care ar putea co­n­duce la punerea la punct a unor noi terapii eficiente impotriva acestei afectiuni dure­roase.
13.06.2011
Migrena se lasa mostenire
Migrena se lasa mostenire

Primul factor de risc genetic asociat cu for­mele obisnuite de migrena a fost des­co­pe­rit de geneticieni, fapt care ar putea co­n­duce la punerea la punct a unor noi terapii eficiente impotriva acestei afectiuni dure­roase, informeaza AFP.

Cercetatorii au exa­minat profilul genetic pentru peste 50.000 de persoane, pentru a putea face o com­paratie intre oamenii care sufera de mi­gre­na si celelalte persoane.

Astfel, oamenii de stiinta au identificat o mica variatie a ADN-ului care cauzeaza o crestere cu o cincime a riscului de aparitie a migrenei.

 
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Recomandare video
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho