Micșorarea penisului, o consecință a poluării. Mesajul Gretei Thunberg: „Ne vedem la protestele pro-climă”

26.03.2021 | Redactia CSID
Micșorarea penisului, o consecință a poluării. Mesajul Gretei Thunberg: „Ne vedem la protestele pro-climă”
Sursa foto: Profimediaimages.ro

Micșorarea penisului ar putea fi o consecință a expunerii oamenilor la plastic, în special la ftalați, atrag atenția oamenii de știință. Greta Thunberg nu a ratat „știrea” și a distribuit-o pe Twitter, însoțită de următorul mesaj: „Ne vedem la protestele pro-climă”.

Potrivit expertului în reproducere umană Dr. Shanna Swan, poluarea a dus în ultimii ani la o creștere a numărului de cazuri de malformații ale organelor genitale la bebeluși. Iar asta din cauza expunerii părinților la ftalați, substanțe chimice utilizate adesea ca agenți de înmuiere a plasticului de tip PVC.

Expunerea la ftalații din plastic duce la micșorarea penisului

Medicul a atras atenția în nenumărate rânduri că poluarea poate duce la astfel de anomalii, inclusiv la micșorarea penisului. Dar abia acum au început să-i fie cunoscute numele și avertismentele, odată cu mesajul Gretei Thunberg, cunoscuta activistă de mediu care încearcă să oprească fenomenul de încălzire globală.

Cei cărora nu le pasă de mediu au fost impasibili până acum. Dar asta îi va lovi, poate, exact acolo unde îi doare și vor conștientiza cât de important este să protejăm mediul, să renunțăm la plastic, a declarat Greta pentru marketwatch.com.

Greta are aproape 5 milioane de urmăritori pe Twitter, iar postarea ei „glumeață” a atras până acum peste 300.000 de like-uri, 55.000 de redistribuiri și peste 2.000 de comentarii.

Milioane de tineri i s-au alăturat Gretei în mișcarea Fridays for Future, o acțiune de boicot a cursurilor școlare în zilele de vineri, ca urmare a nerespectării tratatului climatic de la Paris a guvernelor.

În cartea dr. Swan, denumită „Count Down: How Our Modern World Is Altering Male and Female Reproductive Development, Threatening Sperm Counts, and Imperiling the Future of the Human Race”, cercetătoarea descrie descoperirile sale în privința impactului chimicalelor asupra funcției reproducătoare și a organelor genitale ale bebelușilor.

Medicul spune că omenirea se confruntă cu o criză de proporții în ceea ce privește infertilitatea cauzată de plastic. Ea spune că aceste chimicale au impact puternic asupra sistemului endocrin și duc la dezechilibre hormonale.

Într-un studiu pe animale de laborator, ea a descoperit că șoarecii expuși la ftalați în stadiu de embrioni aveau organe genitale deformate, mai mici decât în mod normal.

Mai mult, o altă cercetare pe 45.000 de bărbați din țările occidentale a arătat că nivelul spermatozoizilor a scăzut cu peste 50% în ultimii 40 de ani.

Recomandări: