Mesajul medicilor: „Nu vă jucați cu viața! Secțiile de terapie intensivă COVID din București sunt pline non-stop”

05.09.2021
Mesajul medicilor: „Nu vă jucați cu viața! Secțiile de terapie intensivă COVID din București sunt pline non-stop”
Sursa foto: profimediaimages.ro

Medicii avertizează că secțiile de terapie intensivă COVID din București sunt non-stop pline. „Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale. Vin în ultimul stadiu al bolii”, spune Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, medic cu o experiență de peste 20 ani în tratarea bolilor infecțioase și epidemiologice.

Potrivit medicului, în ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu COVID, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc:

Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați.

Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou-născuți, în jur de 3-4 luni.

Pacienții vin târziu la spital și ajung direct la terapie intensivă

Medicul atrage atenția că pacienții ajung foarte târziu la spital, când au deja insuficiență respiratorie și sunt mai greu de tratat:

Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficiență respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult.

Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile.

În final, specialistul trage un semnal de alarmă: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre!

Mesaj mai direct ca acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”