Mersul pe jos prelungeşte viaţa

Un studiu, să-i spunem, mai aparte a ajuns la concluzia că mersul pe jos, în loc de luat maşina sau motocicleta, ar înseamna evitarea morţii pentru 108 bărbaţi şi 79 de femei an de an, numai în Catalonia.
14.08.2012
Mersul pe jos prelungeşte viaţa

Un studiu, să-i spunem, mai aparte a ajuns la concluzia că mersul pe jos, în loc de luat maşina sau motocicleta, ar înseamna evitarea morţii pentru 108 bărbaţi şi 79 de femei an de an, numai în Catalonia. Plus economii anuale de 200 milioane de euro.

Cercetătorii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi filiala ei din Barcelona au estimat beneficiile economice anuale din reducerea numărului de decese prin înlocuirea maşinii cu mersul pe jos.

După aceste constatări a venit şi recomandarea: plimbarea este excelentă pentru sănătate, dar şi mai bune ar fi 150 de minute de aerobic moderat pe săptămână.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Dă o nouă viaţă casei tale!
Dă o nouă viaţă casei tale!
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează