Merele, soluţii ieftine împotriva aterosclerozei

Zicala “un măr pe zi ţine doctorul departe” este confirmată şi de specialiştii americani de la Universitatea Ohio. Aceştia au studiat impactul consumului de mere asupra sănătăţii arterelor şi au ajuns la următoarea concluzie: o cură susţinută cu mere, care presupune consumul unui fruct în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, reduce cu 40 la sută concentraţia unei substanţe din sânge responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor.
05.10.2012
Merele, soluţii ieftine împotriva aterosclerozei

 

Zicala “un măr pe zi ţine doctorul departe” este confirmată şi de specialiştii americani de la Universitatea Ohio.  Aceştia au studiat impactul consumului de mere asupra sănătăţii arterelor şi au ajuns la următoarea concluzie: o cură susţinută cu mere, care presupune consumul unui fruct în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, reduce cu 40 la sută concentraţia unei substanţe din sânge responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor.

Studiul american făcut de un producător de mere a scos în evidenţă fapul că delicioasele fructe scad nivelul colestrolul rău din sânge, LDL, cel care în contact cu radicalii liberi (toxine produse din corp au ajunse în organism din aer şi alimente), se oxidează şi duce la inflamaţii şi la afectarea ţesuturilor. „Când LDL se oxidează, se creează terenul ideal pentru ateroscleroză şi pentru ca arterele să devină rigide” a declarat  Robert DiSilvestro, expert în nutriţie la Universitatea Ohio.

Acesta spune că antioxidanţii din mere pot combate acest fenomen grav, chiar mai bine decât substanţele benefice din ceai verde şi tomate. Aşadar, nu aveţi nimic de pierdut dacă savuraţi merele româneşti tradiţionale. Alegeţi sortimentele mici, cu pete, care denotă faptul că nu au fost tratate, strecuraţi-le în salate de fructe şi combinaţi-le cu seminţe sau fulgi de ovăz pentru un mic-dejun sau desert delicios. 

 

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Recomandare video
Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent