Fructele de mare au un continut redus de grasimi (sub 3%)
Spaghete cu scoici in sos de tomate
Ingrediente: un kg scoici, 2 catei de usturoi, suc de lamaie, 750 g rosii, 350 g dovlecei, 2 linguri ulei masline, sare, piper, o lingura sos de tomate, 100 ml smantana, 500 g spaghete, o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se pune uleiul de masline in tigaie si se adauga la prajit scoicile, usturoiul. Se toarna si vin alb, sare, piper. Se prajesc 5 minute. Spaghetele se fierb. Apoi se combina rosiile cu uleiul ramas de la scoici. Se ia de pe foc si peste paste se adauga amestecul cu scoici. Se pune smantana, si patrunjel. Totul se pune la cuptor pentru 35 de minute. Cantitati pentru 4 portii.
Informatii nutritionale
100 g carne de scoici au 76 calorii,
100 g rosii au 25 calorii
100 g dovlecei au 18 calorii
100 ml smantana au circa 250 calorii
100 g spaghete fierte simple au circa 350 calorii
Cocteil de crabi pe frunze de salata
Ingrediente: 200 g crabi decorticati, 200 g cocteil de fructe de mare, un grepfrut rosu, 200 g salata sau alte frunze, o legatura de usturoi, o legatura de marar, 100 g crema de branza, 100 g smantana, o lingura sos de rosii, 2 linguri coniac, sare, piper
Mod de preparare: Grepfrutul rosu se taie in cuburi mari, decojindu-se de coaja amara. Usturoiul si mararul se toaca fin. Intr-un bol, se vor amesteca smantana, crema de branza, sosul de tomate, coniacul, sarea, piperul. Apoi se adauga crabii si fructele de mare fierte. Amestecul se pune pe frunze. Cantitati pentru pentru 4 portii.
Informatii nutritionale
100 g crabi au 130 calorii
100 g cocteil fructe de mare au in jur de 100 calorii
un grepfrut mare are in jur de 50 calorii
100 g salata verde au 22 calorii
100 g crema de branza light pot avea 100 calorii
Paella cu peste
Ingrediente: un ardei galben si unul rosu, 2 cepe mari; 4 catei de usturoi; 250 g scoici; 500 g file de peste; 4 linguri ulei; 250 g paella; 200 ml vin alb; 200 g verdeata proaspata; condimente
Mod de preparare: Ardeii se taie felii si se pun la prajit cu scoicile. Ceapa, usturoiul se pun intr-o alta tigaie cu fileul de peste si cu toate condimentele. Ulterior continutul celor doua tigai se amesteca. Se pun intr-o oala de lut, iar pe deasupra se pune o folie de aluminiu. Se baga la cuptor si cu paella. Durata: 45 de minute la foc mic. Cantitati pentru 4 portii.
Informatii nutritionale
100 g ardei gras rosu au 39 calorii
100 g ardei gras verde au 25 calorii
O portie de paella are 300 calorii
100 ml ulei floarea-soarelui au 926 calorii
Numarul mic de calorii face din peste vedeta dietelor
File cu amestec mediteranean
Ingrediente: 500 g de ceai de busuioc,250 ml apa; 600 g file de peste; 100 g ceapa rosie; 50 g tomate decojite; 8 masline negre; 2 linguri ulei masline; coji de lamaie
Mod de preparare:
Ceaiul se lasa 3 minute pe foc. Apoi se pun in el condimentele si fileul. Se lasa la fiert 5 minute. Ceapa rosie se pune intr-o tigaie la calit. Pe un pat de frunze sau legume se pun fileul fiert, ceapa calita, tomatele decojite si cojile de lamaie. Cantitati pentru 4 persoane.
Informatii nutritionale
100 g masline negre au 360 calorii
100 g stiuca au 82 calorii
100 g ulei de masline au 900 calorii
100 g rosii au 25 calorii
File rosu cu spanac proaspat
Ingrediente: 2 catei de usturoi, o ceapa; 750 g de spanac proaspat, chilli; 2 linguri miere; lamai, ulei; 600 g file de somon
Mod de preparare: Spanacul se baga la oala sub presiune. Intre timp, se pune carnea intr-o tigaie cu usturoi si cu lamaie si ceapa. Se lasa la calit. Pe o farfurie se pune spanacul, chilli, miere si apoi amestecul cu file. Cantitati pentru patru portii.
Informatii nutritionale
100 g spanac au 25 g
100 g ceapa au 50 calorii
100 g miere de albine au 340 calorii
100 g file de somon au 367