Medicii incearca prevenirea cancerului pancreatic pornind de la tratarea chisturilor

Potrivit statisticilor, pana la 20% dintre cazurile de cancer pancreatic isi au originile in chisturile pancreatice, ce iau forma unor leziuni mici, de culoare maronie, pline cu lichid.
24.10.2011
Medicii incearca prevenirea cancerului pancreatic pornind de la tratarea chisturilor
no title

Potrivit statisticilor, pana la 20% dintre cazurile de cancer pancreatic isi au originile in chisturile pancreatice, ce iau forma unor leziuni mici, de culoare maronie, pline cu lichid. Prin urmare, in incercarea de a opri cancerul pancreatic, doctorii de la spitalul Johns Hopkins si alte institutii din imprejurimi s-au dedicat cercetarii acestor chisturi.

Daca chistul este lasat sa se dezvolte, aceasta forma de cancer omoara pana la 95% din suferinzi in mai putin de cinci ani.

„Avem minunata oportunitate de a interveni intr-un stagiu incipient a bolii. Putem inteveni la fel cum o facem in cazul polipilor aparuti in colon. Indepartam aceste chisturi si astfel prevenim aparitia cancerului”, a declarat Anne Marie Lennon, doctor in cadrul spitalului Hopkins.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
3 metode pentru a combate oboseala: pastila de psiho