Medic de Terapie Intensivă: „Nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stați cu zilele în UPU așteptând un pat?”

23.09.2021
Medic de Terapie Intensivă: „Nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stați cu zilele în UPU așteptând un pat?”
Sursa foto: Facebook @Amin Zahra

Dr. Amin Zahra, medic de Terapie Intensivă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, scrie, într-o postare pe pagina sa de socializare, că se simte efectiv sufocat de numărul mare de pacienți cu forme grave de COVID, nevaccinați, care ajung la Urgențe.

Medicul spune că mulți dintre acești pacienți au vârste sub 50 de ani și trebuie să aștepte ore bune pentru a fi eliberat un pat, pe orice secție.

Redăm mai jos postarea integrală a medicului:

Trăiesc un sentiment greu de descris, este o combinație între furie și tristețe.

Am stat 20 de minute în UPU, pentru un consult, și în timpul ăsta m-am simțit sufocat, nu de la mască, ci de la numărul mare de pacienți care își așteaptă un pat, pe orice secție…

Sufocat de ambulanțele care vin, nu cu un pacient, ci cu doi pacienți deodată. Și ce este și mai trist e că o parte bună din acești pacienți care vin au sub 50 de ani.

Știu că aveți o listă lungă cu motivele pentru care nu vreți să vă vaccinați, dar vreau să vă spun ceva. Și eu am o listă… de așteptare! Care e mai lungă decât lista voastră.

Diferența este că pe lista mea se află vieți, în schimb la voi aberații.

În orice religie se spune să-ți iubești aproapele și să-i vrei binele.

Și acum vă întreb eu, de unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?! Să pariezi pe viața ta și a altora, doar din orgoliu și încăpățânare și să refuzi să vezi realitatea.

Zilnic mor sute de pacienți, doar în România, iar la nivel mondial nu au murit atâția oameni din cauza vaccinului și tu îmi spui că vaccinul omoară!

Viața este un paradox… Unii își iau viața, iar alții se luptă pentru viață.

Din păcate, prea puțini sunt cei care au un stil de viață sănătos, cu o minte sănătoasă. Cei mai mulți aleg să trăiască o viață dezordonată, au tot felul de dependențe de care cu greu vor scăpa (dacă vor scăpa) în momentul în care realizează că stilul lor duce la tot felul de boli.

Ce nu realizează aceștia este că, pe lângă suferința proprie, vor suferi și persoanele dragi lor, pentru că în majoritatea cazurilor devin dependenți de ajutorul acestora.

Și atunci, dacă tot ne iubim aproapele și îi vrem binele, nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stați cu zilele în UPU așteptând un pat?

(…) Probabil vă întrebați dacă am avut pacienți tineri nevaccinați, fără boli asociate, care au făcut formă severă sau care au decedat. Ei bine, da, am avut!

Vă întrebați dacă am avut pacienți vaccinați în Terapie Intensivă? Da, am avut!

Dar 99% au avut schema incompletă sau au făcut boala în perioada vaccinării și toți au avut boli asociate decompensate.

În schimb, nu am avut nicio persoană tânără, aparent sănătoasă și vaccinată în Terapie Intensivă!

Stăteam de vorbă cu o doamnă în vârstă de 47 de ani, mamă, soție și cu părinții în viață, care mi-a zis: Nu-mi fac griji pentru soțul și părinții, dar cui las cei 3 copii, cine va avea grijă de ei?

Și acum vă întreb eu: merită să vă riscați viața și sănătatea, doar pentru ce spune medicul X, care nu a văzut un pacient de COVID în viața lui, dar este mai vocal? Sau pentru ce spun toți formatorii de opinie care vor să iasă în evidență cu orice preț?

Să știți că într-adevăr noi avem un interes când vă dorim vaccinați. Și interesul este acela să nu mai vedem atâta suferință!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?